Ingezonden persbericht


Voorpremière film BEYOND THE GAME
van Jos de Putter waarin enkele topspelers van het computerspel Warcraft 3 op meeslepende wijze geportretteerd worden met aansluitend...

FINALE ESL PRO SERIES WARCRAFT
met als een van de finalisten de hoofdrolspeler en wereldkampioen 2008 Manuel 'Grubby' Schenkhuizen
Zondag 15 maart - Pathé Tuschinski 1 - Amsterdam
Aanvang: 11:30 - 14:30u (ontvangst vanaf 11:00u)

Kijk voor meer informatie op www.esl.eu en www.pathe.nl De kaartverkoop is inmiddels gestart
Zie voor de trailer en meer info www.beyondthegame.nl

Vanaf 19 maart 2009 te zien in de filmtheaters

Meer dan tien miljoen gamers wereldwijd spelen Warcraft. Ze spelen tegen elkaar op internet, maar ook tijdens drukbezochte kampioenschappen. De beste spelers zijn de idolen en de rolmodellen van een jonge generatie gamers.

Warcaft is een universum gecreëerd op basis van de verhalen van Lord of the Rings. Daaruit zijn 3 spellen voortgekomen; Warcraft 1, Warcraft 2 en Warcraft 3. Deze spellen zijn te vergelijken met schaken en het is een combinatie van strategie, spelinzicht en snelheid. Binnen een bepaalde tijdspanne is er ook een duidelijke winnaar.

Jos de Putter (How Many Roads, Dans, Grozny dans, The making of a New Empire, Solo, de wet van de favela / winnaar Joris Ivens award, Het is een schone dag geweest) maakte een meeslepende film waarin hij enkele supersterren, waaronder de Nederlandse wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen, uit deze gamecultuur volgt.

Het online spelen van Warcraft moet men niet verwarren met The World of Warcraft. Het is weliswaar van dezelfde producent, maar het is niet echt een spel met een begin en een eind. Het is meer een virtuele wereld waar je een personage aan kunt nemen en op die manier contacten kunt leggen met andere mensen uit deze wereld. In tegenstelling tot de computerspellen Warcraft 1 t/m 3 kun je in deze virtuele wereld als je wilt, wekenlang, dag in dag uit, blijven rondhangen. Deze droomwereld kan verslavend uitpakken.

Voorpremière & Finales ESL Pro Series in aanwezigheid van hoofdrolspeler en wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen in Pathé Tuschinski 1, Amsterdam Zondag 15 maart vindt een speciale voorpremière plaats in de grote zaal van het beroemde Pathé Tuschinski theater te Amsterdam. Na afloop van de film zal hoofdrolspeler en wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen het op het podium ter plekke opnemen tegen een nog te bepalen tegenstander in de finale van de ESL Pro Series, een competitietoernooi dat binnen de gamerscommunity vergeleken wordt met de Eredivisie van het voetbal. In de Benelux wordt hierin ieder half jaar om een prijzenpot van meer dan ¤ 5.000 gestreden. De winnaar van deze wedstrijd zal dus ook zeker niet met lege handen naar huis gaan.

Geheel in de sfeer van de film zal men live mee kunnen maken hoe een Warcraft 3 wedstrijd zich op hoog niveau uitspeelt, en bent u getuige van de huldiging van een Warcraft 3 kampioen. Dit alles wordt volledig voorzien van commentaar door shoutcaster Machiel de Klerk.

Het programma:
11:30 - 12:50 vertoning film (ontvangst vanaf 11:00u) 12:50 - 13:15 pauze
13:15 - 14:30 finale ESL Pro Series, Warcraft 3 met werelkampioen Grubby

Korte inhoud Beyond the Game
Beyond the Game is een western in cyberspace. De film volgt twee supersterren uit de gamecultuur tijdens de aanloop naar het wereldkamioenschap waar ze de wereldtitel zullen betwisten. Sky is een chinese held, Grubby komt uit Nederland. Beide professionals zijn eerder wereldkampioen geweest en immens populair onder gamers. De twee vertegenwoordigen verschillende culturen. Sky is Human, Grubby speelt Orc en daarmee hebben ze ook een verschillende speelstijl. Grubby een mooispeler, Sky een harde werker. En dan is er de levende legende MadFroG uit Zweden. Hij was in 2003, een eeuwigheid geleden in de gamecultuur, de beste van de wereld. Hij ging min of meer ten onder aan zijn bestaan als profspeler in Korea. De film toont de weg naar de top en de onsterflijke roem in de cyberwereld, maar ook de offers die daarvoor gebracht moeten worden. De spanning loopt op als de shoot out, het wereldkampioenschap, nadert.

regie JOS DE PUTTER - camera RICHARD VAN OOSTERHOUT, JACKÓ VAN 'T HOF, VLADAS NAUDZIUS - geluid ALEX BOOIJ , TOM D'ANGREMOND, DAVID SPAANS muziek PAUL M. VAN BRUGGE - montage SANDER VOS - productie WINK DE PUTTER VOOR DIEPTESCHERPTE BV - distributie CINEMA DELICATESSEN Lengte film 76 min - kijkwijzer AL


---

DISTRIBUTIE: Cinema Delicatessen
Jan Luykenstraat 2, 1071 CM Amsterdam
Melinde Gerber - Tel: 020 420 71 23 Fax: 020 420 71 24 E-mail: melinde@cinemadelicatessen.nl

Voor het volledige programma en foto's zie: www.cinemadelicatessen.nl Login gegevens pers: Gebruikersnaam: cd Password: cd-pers

PUBLICITEIT: MVSP (interviews, screener, informatie over het opzetten van prijsvragen / acties, beeld,...) Noordereinde 233-B, 1243 JT 's Graveland
Monique van Schendelen, Menno Ribbelink
Tel: 035 582 69 69 / 06 53 697 606 Fax: 035 582 78 85 E-mail: monique@mvsp.nl , menno@....

Deze film staat NIET aangekondigd op de persvoorstellingen - en releaselijst van de NVF.

Screener (film op dvd als viewingcopy) kan men nu reeds opvragen. Zowel Jos de Putter als Manuel 'Grubby' Schenkhuizen zijn beschikbaar voor interviews. Voor media is het mogelijk om enkele vrijkaarten voor het event in te zetten bij prijsvragen en acties.