Ingezonden persbericht


Persbericht februari 2009

Proef de Stad
Zondag 15 maart 2009 zal 'Proef de Stad' voor de tweede keer plaatsvinden. Een evenement waar Amsterdamse culinaire winkels hun passie delen met de bezoekers. Deelnemers kunnen op één dag het assortiment van verschillende Amsterdamse culinaire topwinkels proeven en/of deelnemen aan de masterclasses en het Amsterdamse Chefs diner.

Masterclasses uitgebreid
De vorige editie waren de masterclasses van de deelnemende winkels een groot succes. Dit jaar is het aanbod verder uitgebreid. Zo organiseert Pasteuning i.s.m. Gayda Vineyards bijvoorbeeld een wijnproeverij onder leiding van Vincent Chansault. Deze 28 jarige wijnmaker van Gayda, die wordt beschouwd als één van de grootste talenten van Frankrijk, laat de deelnemers voor even in de Languedoc en Roussillon vertoeven en maakt ze bekend met de invloed van klimaat en terroir op de wijn. Een andere toevoeging is de masterclass ijsbereiding. Hierin leert de deelnemer alles over de geschiedenis van het ijs, verschillende soorten ijs en de compositie van ijs. De masterclass wordt afgesloten met een uitleg en demonstratie van de bereiding van ijs. Het uitgebreide aanbod van alle masterclasses is op de website te vinden.

Proef de Stad nog groter
In 2007 was Proef de Stad volledig uitverkocht. Dit jaar is er besloten om het nog groter aan te pakken. De vorige editie deden er 9 winkels mee en kwamen er 750 bezoekers. In 2009 doen er 16 winkels mee en worden er 1250 bezoekers verwacht.

Het Amsterdamse Chefs diner
Na afloop van het evenement vindt een groots diner plaats waar bekende Amsterdamse chefs elk een gerecht zullen bereiden onder leiding van top-chef Alain Caron. Alain Caron is een culinaire duizendpoot. Hij organiseert bijzondere partijen, kookt op locaties, schrijft voor Miljonair, Bouillon en is presentator van het programma 'Koken op zee'. De andere chefs zijn Paul Kroonenburg van het Lloyd Hotel, Floris van Ginkel van Eau de Vie, Michael Hendriksen van Elkaar en Ferry van Houten en Michiel Halma van Het Bosch. Voor de gerechten zal voornamelijk gebruik worden gemaakt van de producten van de deelnemers aan het evenement. De chefs zullen in hun creaties zo veel mogelijk de kwaliteiten van deze producten accentueren. Daarnaast zal de nadruk liggen op de wijn- en spijscombinaties. Het diner wordt georganiseerd in het restaurant van het Lloyd Hotel waar 130 gasten aan lange tafels kunnen 'aanschuiven'.

chef: Alain Caron
pressekop en terrine van varkensoren

Deelnemers:
Frank's Smoke House, Portabella Paddenstoelen, The Golden Coffee Box, IJscuypje, Patisserie Kuyt, Brouwerij 't IJ, Fromagerie Kef, Van Wees Distilleerderij de Ooievaar, Wijnbar VYNE, Vlaamsch Broodhuys, De Nootzaak Gotjé, Studio Bazar, Slagerij Yolanda en Fred de Leeuw , Pasteuning Wijn & Catering BV, Olives & More, De Sperwer Kookboeken, Lloyd Hotel & Cluturele Ambassade, restaurant Eau de Vie, restaurant Elkaar en restaurant Het Bosch.

De organisatie is in handen van Slagerij Yolanda en Fred de Leeuw, Pasteuning Wijn & Catering BV en het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

Gegevens:
Datum en tijd: zondag 15 maart van 12:00 tot 17:30, diner 19:30 tot 23:00 uur. Locatie: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam, 020 - 561 36 04. Kosten: ¤ 17,50 voor het evenement en ¤ 99 voor het diner na afloop. Reserveren en meer informatie: www.proefdestad.nl.