Ingezonden persbericht

BOEKENWEEK IN BLIJDORP:
ARITA BAAIJENS VERTELT OVER KAMELEN

Het motto van de Boekenweek 2009 is 'Tjielp Tjielp De Literaire Zoo'. Waar kun je daar meer van genieten dan in de zoo zelf? Op zondag 15 maart geeft schrijfster Arita Baaijens in Diergaarde Blijdorp een boeiende presentatie over kamelen n.a.v. haar nieuwe boek "Desert Songs" (mei 2008). Twintig jaar geleden raakte zij zo gefascineerd door de woestijn dat ze haar baan als milieubioloog opgaf en kamelen kocht. Sindsdien trekt ze met haar kamelen door de woestijn van Egypte en Soedan. De presentatie start zondag 15 maart om 13.00 in het EAUditorium van het Oceanium en duurt circa 45 minuten. Daarna is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Natuurlijk kunnen er in Blijdorp ook echte kamelen worden bewonderd op de Mongoolse steppe. Met een geldig toegangsbewijs voor de Diergaarde, is de presentatie voor iedereen gratis toegankelijk, maar vol is vol! Op vertoon van het boekenweekgeschenk kun je op 15 maart ook vrij reizen met de trein.

Op zondag 15, 22 en 29 maart van 12.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen luisteren naar spannende dierenverhalen in de Sterrenzaal van de Rivièrahal. Hiervoor geldt eveneens, vol is vol.
Zie www.diergaardeblijdorp.nl of nvdzoos.nl voor meer informatie over de samenwerking tussen de Stichting CPNB en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.


---

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427