VerkeersInformatieDienst

Veel hinder A9 door transport gecrashte Boeing

15 maart 2009, 07:28

Het transport van de gecrashte Boeing 737-800 van Turkish Airlines is begonnen. De onderdelen van het toestel zijn op diepladers geladen en worden zo vervoerd naar Schiphol. De onderdelen zijn inmiddels aangekomen op de N205, waar ze met een kraan worden overgeladen omdat de onderdelen niet onder het viaduct doorkunnen. In verband daarmee zijn aAlle af- en toeritten van de N205 (Haarlem-Zuid) afgesloten, behalve de afrit haarlem-Zuid vanuit Alkmaar richting Amstelveen.

Nadat het takelen is voltooid zullende vliegtuigonderdelen naar Badhoevedorp worden getransporteerd. Daar wordt de afrit genomen om via de N323 naar het luchtvaartterrein te rijden. Als het transport aanvangt zal het verkeer vanuit Alkmaar (A9) worden stilgezet. Het verkeer vanuit Amstelveen zal te maken krijgen met een snelheidsvermindering, aangegeven door de matrixborden boven de weg. Als het verkeer het knooppunt Raasdorp passeert zal het verkeer vanaf de A5 richting Badhoevedorp ook worden stilgezet.

Het verkeer moet vandaag tussen het knooppunt Rotterpolderplein en Badhoevedorp in beide richtingen rekening houden met ernstige vertraging.