Ingezonden persbericht


Date: Sun, March 15, 2009 8:49 pm

---

Persbericht Omroep Zenit

Frank William schort zijn bestuurslidmaatschap bij Zenit met onmiddellijke ingang op.

Gisteren, zaterdag 14 maart, berichtten de dagbladen NRC en De Telegraaf dat, na een aangifte van het Commissariaat voor de Media Justitie een onderzoek is gestart naar mogelijk misbruik van omroepgeld door Frank William in zijn functie van directeur van de NMO. Dit nieuws kwam voor alle betrokkenen onverwacht.

Frank William is ook medeoprichter en bestuurslid van Omroep Zenit, het nieuwe omroepinitiatief dat op dit moment bezig is leden te werven om in aanmerking te komen voor toetreding tot het publieke bestel in 2010. Frank William heeft besloten om zijn bestuurslidmaatschap voor Zenit gedurende de looptijd van het onderzoek, naar schatting enkele maanden, op te schorten.

Hij heeft het bestuur van Zenit hierover vanmiddag ingelicht.Frank zal zich wel als "gewoon" vrijwilliger voor de vereniging blijven inzetten. Wij zijn enorm dankbaar voor Frank's onvermoeibare inzet voor Zenit tot nu toe. We hopen en verwachten dat Frank de komende tijd alle beschuldigingen tegen hem zal weten te ontzenuwen, zoals hij dat de afgelopen anderhalf jaar bij de rechter steeds heeft weten te doen en wensen hem daarbij alle succes toe.

Radi Suudi
Voorzitter Omroep Zenit
info@omroepzenit.nl
(alleen voor redactioneel gebruik) 06-23198454