Trots op Nederland


2e jaargang - week 09 ... de week van Rita

Beste mensen,

Het is weer weekend, dus dat betekent weer een nieuwe `Week van Rita'. Deze week was het reces in de Tweede Kamer, er waren dus geen debatten of beraadslagingen. Dit gaf mij de gelegenheid om mijn tijd volledig te besteden aan TrotsopNederland en aan een aantal werkbezoeken. En natuurlijk zijn we heel druk bezig met de voorbereidingen voor onze Meedenkdag op 15 maart, zodat deze dag vlekkeloos verloopt. Nog twee weken en dan is het zo ver, dan laten we aan heel Nederland zien dat er achter de schermen de afgelopen maanden door de redactiecommissies keihard gewerkt is aan ons ontwerp-Uitgangspuntenprogramma. U leest het allemaal weer in mijn verslag van dag tot dag...

(...)

Vrijdag 27 februari,'s morgens had ik een vergadering met ons kernteam en naast de gebruikelijke onderwerpen is natuurlijk de organisatie van 15 maart, onze TrotsopNederland Meedenkdag, uitgebreid besproken. We liggen op schema en alles gaat volgens planning. Ook hebben al onze commissies de eerste versie van hun visie gereed, vanavond en morgen zullen zij deze presenteren aan de strategiegroep, met uitzondering van de commissies Onderwijs en Zorg, zij hebben hun visie reeds eerder gepresenteerd. Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten van hun harde werken.
's Middags heb ik bezoeken gebracht aan een aantal nederlandse mensen in een wijk in Amsterdam-Noord en een gesprek gevoerd met Marokkaanse buurtvaders. Mijn conclusie is duidelijk, we moeten per direct af van subsidies die enkel en alleen bedoeld zijn voor groepen allochtonen. Als er al gesubsidieerd wordt, dan alleen activiteiten die in het belang zijn van iedereen in de wijk, autochtoon en allochtoon. STOP met aparte subsidies.

Na dit bezoek moest ik snel door naar de radiostudio van BNR Nieuwsradio, waar ik om 17.00 uur in het programma `The Friday Move' te gast was om mijn visie op o.a. de huidige economische crisis te geven. Toen dit interview afgelopen was, weer snel de auto in en terug naar ons hoofdkantoor in Den Haag; de commissies Economie en Ontwikkelingssamenwerking waren aan de beurt om hun visies te presenteren...

Zaterdag 28 februari, vandaag ook de hele dag de verschillende producten van de redactiegroepen besproken; Mobiliteit, Binnenlandse veiligheid, Integratie, Migratie, Defensie, Buitenlandsbeleid en Regelgeving. Denk u eens in, gewone burgers die zichzelf gemeld hebben bij TrotsopNederland, die met elkaar invulling geven aan het programma van TrotsopNederland. Mensen die er veel vrije tijd en een tomeloze energie insteken. Ik vond het hartverwarmend, dit is mijn ideaal: een politieke beweging oprichten die direct aansluit bij de problemen die de mensen in het land ervaren en waarbij die mensen zelf komen met de oplossingen. Een hele nieuwe vorm van democratie. Als u zich hierdoor aangesproken voelt, kom dan ook op 15 maart naar het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Dan liggen de oplossingen klaar die we met elkaar hebben besproken en krijgt u als burger van ons land de gelegenheid daarover mee te praten. Als u vindt dat er lang genoeg over u is gepraat in plaats van met u, meldt u zich vandaag nog aan op onze website. Ik ontmoet ook U graag op de 15e!

Met hartelijke groet en tot volgende week,
Rita Verdonk