Ministerie van Defensie

Commandowisseling bij Apaches in Tarin Kowt

15 maart 2009, 21.58 uur

Op Tarin Kowt is vandaag het commando over het Apachedetachement gewisseld. Luitenant-kolonel Hein Faber (li) nam het bevel over van zijn ranggenoot Peter Grijspaardt. Luitenant-kolonel Hein Faber heeft vandaag het commando over het Apachedetachement op Kamp Holland in Tarin Kowt overgenomen van luitenant-kolonel Peter Grijspaardt. Zijn detachement is afgelopen twee en een halve maand ingezet om de Task Force Uruzgan en Afghaanse eenheden vanuit de lucht te ondersteunen.

De Apache gevechtshelikopters in Zuid-Afghanistan beveiligen konvooien en ondersteunen eigen eenheden en Afghaanse partners op de grond. Grijspaardt vindt de uitzending van zijn detachement geslaagd: "We hebben gedaan waarvoor we zijn gekomen. We hebben hard moeten werken en wisten uitdagingen het hoofd te bieden. "

Van de nieuwe lichting luchtmachtmilitairen zijn meerdere al vaker uitgezonden naar Afghanistan. De nieuwe detachementcommandant Faber looft in zijn speech het afgeloste detachement en zegt op dezelfde voet verder te willen gaan. "We gaan onze stinkende best doen om op deze hoge standaard door te gaan."