Gemeente Hellevoetsluis


Is jouw straat de schoonste/mooiste? Hellevoetsluis sluit zich aan bij de Landelijke Opschoondag

Hellevoetsluis, 6 februari 2009 - De gemeente Hellevoetsluis doet op 21 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag markeert het einde van de Week van Nederland Schoon die start op 16 maart. Op die dag steken vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving.

Op de Landelijke Opschoondag organiseert de gemeente Hellevoetsluis de actie "Schoonste, mooiste en groenste plek van Hellevoetsluis". Tijdens deze actie kunnen buren, jongeren en kinderen ideeën aandragen om bijvoorbeeld hun buurt, straat, school, ontmoetingsplaats, plein of speelplek schoon te houden , op te fleuren of groener te maken. Op de Landelijke Opschoondag op 21 maart zal wethouder Joosten een tocht maken langs de aangemelde straten of plekken. U kunt hem dan uw idee voor uw straat of plek toelichten. Een goed idee wordt ondersteund door de gemeente. Voor elke aangemelde straat of plek is een leuk en handig opfleurpakket beschikbaar. De wethouder zal u dit pakket deze dag overhandigen.

De winnaar
Tijdens het jaarlijkse `rondje openbare ruimte' in juni, worden alle locaties opnieuw bezocht en beoordeeld. De buurt of plek die het mooist, schoonst of groenst is geworden, wint een prijs.

Meld uw straat of plek nu aan
Meld uw straat, buurt of ontmoetingsplaats voor 13 maart aan via e-mail: gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van "Actie schoonste/mooiste plek". De wethouder komt dan op 21 maart bij u langs om uw idee aan te horen.


02/06/2009