RTL Group

Miljonairs op zoek naar een vrouw in 'The Millionaire Matchmaker'

Een miljonair heeft de vrouwen voor het uitkiezen, zou je denken. Dat is ook zo, alleen zijn deze aanbidsters vaak maar op één ding uit: geld. Millionaires Club helpt succesvolle, rijke mannen een handje in hun zoektocht naar een partner die verder kijkt dan hun miljoenen. Het werk van dit exclusieve datingbureau en de belevenissen van de medewerkers worden gevolgd in de nieuwe Amerikaanse realityserie The Millionaire Matchmaker op RTL 5.

Millionaires Club werd in 2000 opgericht door Patti Stanger. Zij vond dat er een bureau moest komen voor drukke mannen uit de betere kringen, die geen tijd hebben om zelf op zoek te gaan naar de perfecte vrouw. Samen met haar medewerkers Destin, Chelsea en Alison probeert Patti miljonairs aan een geschikte partner te helpen. Simpel een naam uit de database kiezen, is er niet bij. Millionaires Club werkt met een psycholoog, een relatietherapeut en een hypnotherapeut, die hun kijk op de ideale match geven. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte vrouw, moet je zelf ook perfect zijn, is het motto van Patti. Daarom zijn personal trainers, plastisch chirurgen, tandartsen en haarstylisten altijd in de buurt voor een makeover, die in sommige gevallen noodzakelijk is.

Het bestand van Millionaires Club telt zon 25.000 vrouwen van over de hele wereld. Iedere dag zijn er nieuwe inschrijvingen, waardoor er voor bijna iedere miljonair wel een geschikte date is te vinden. Maar niet iedereen mag zich inschrijven, beauty, brains en class zijn namelijk een vereiste. In het negenjarig bestaan van het datingbureau is al veel succes geboekt. Volgens Patti Stanger krijgen vier op de vijf mannen die zich bij haar melden uiteindelijk een serieuze relatie dankzij haar inspanningen.

In de eerste aflevering van The Millionaire Matchmaker komen miljonairs Dave en Harold bij Patti. De jonge Dave is rijk geworden dankzij de verkoop van erotische artikelen op internet. Hij is gek op feesten en zoekt een vrouw die hem lekker zijn gang laat gaan. Tijdens de kennismaking laat Patti hem weten dat een stripperspaal in de huiskamer niet echt uitdraagt dat hij klaar is voor een vaste relatie. De conservatieve Harold is begin veertig, maar zoekt een vrouw van zon twintig jaar jonger. Patti weet hem ervan te overtuigen zijn eisen iets bij te stellen en voor een dertiger te gaan.

Uitzending RTL 5: wekelijks vanaf maandag 16 maart tussen 22.20 en 23.10 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.