Technische Universiteit Delft

Duurzame vis: Echt waar? Waar echt?
door M&C

Duurzame vis. Je hoort er steeds meer over. Supermarkten, viswinkels, restaurants, media; iedereen lijkt ermee bezig te zijn.

16 maart 2009 | 20:15 uur
plaats: Faculteit TBM zaal A, Jaffalaan 5, Delft

door Nathalie Steins

Duurzame vis is niet langer meer alleen het exclusieve domein van de sector, natuurorganisaties en de overheid. Maar hoe zit het nu met duurzame vis? Wat klopt er van alle duurzaamheidsclaims die we zien? Hoe weet je nu zeker dat je een duurzame vis koopt?

Dit is het onderwerp van de lezing 'duurzame vis: Echt waar? Waar echt?'. De Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringsprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame visserij en ketentracering. Via het bieden van marktvoordelen aan gecertificeerde vissers wil de MSC bijdragen aan het omkeren van de wereldwijde achteruitgang van de visbestanden en het andere leven in zee. Nathalie Steins van MSC houdt een inleiding over hoe het programma werkt en de stormachtige ontwikkelingen in Nederland en internationaal.

Voor meer informatie over de onderwerpen uit de serie "Wat is er mis met vis" zie www.mare-nostrum.nl

Nathalie Steins is Commercieel Manager MSC Nederland en is verantwoordelijk voor de uitbouw van het MSC programma in Nederland en België. Ze studeerde Ontwikkelingsstudies in Wageningen, werkte daarna 3 jaar in het visserijonderzoek en 10 jaar in de Nederlandse visserij bij het Productschap Vis.

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 18 februari 2009