Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Uithoorn? Mooi wel! Samen ruimen we zwerfafval op

print
24 februari 2009
Papier van de straat, blikjes in de afvalbak. In de week van Nederland schoon, van 16 - 21 maart vraagt de gemeente iedereen mee te helpen aan een `Uithoorn schoon'.

In deze week wordt van alles georganiseerd, hieronder ziet u enkele van de reeds geplande activiteiten.

Op woensdag 18 en vrijdag 20 maart gaan leerlingen van diverse basisscholen afval `prikken' hun omgeving. Op zaterdag 21 maart wil roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter vanaf het water en het land de oevers van de Amstel opschonen. Kinderen met een Jeugd Activiteiten Pas pakken onder deskundige begeleiding de oevers van het Zijdelmeer aan. De Jeugd Activiteiten Pas organiseert allerlei naschoolse activiteiten op het gebied van sport, natuur en cultuur.

Wij zijn ontzettend blij met deze acties, maar hopen op meer. Uw hulp is daarbij welkom!

Een actie ondersteunen

Wilt u tijdens de Week van Uithoorn Schoon ook meehelpen om in uw buurt of straat zwerfafval op te ruimen? Sluit u zich dan aan bij een van de bovenstaande acties. U kunt zich ook als vrijwilliger opgeven bij het Buurtbeheer (buurtbeheer@uithoorn.nl), of vraag op de school van uw (klein)kind of ze hulp nodig hebben.

Ook voor de actie rond het Zijdelmeer zijn nog vrijwilligers nodig. Meldt u zich hiervoor bij Natuureducatie, Bart de Koning, coördinator Jeugd Activiteiten Pas (JAP), tel: 06 290 96 804 of stuur een berichtje naar bart@natuureducatie.com. Meer informatie over JAP op http://www.sportbelangenuithoorn.nl of www.japnatuur.blogspot.com.

Zelf iets organiseren

U kunt ook zelf een actie organiseren met uw straatbewoners. En wilt u ondersteuning? Dan kunt u dit aanvragen door te mailen naar philip.ter.laak@uithoorn.nl onder vermelding van `opschoondag'. Kijk voor ideeën ook eens op www.nederlandschoon of www.ikprikmee.nl

De gemeente

Natuurlijk zit de gemeente zelf niet stil in deze week. Wij ondersteunen alle acties met middelen zoals afvalgrijpers, -zakken en afvoer van het verzamelde zwerfafval.

In september 2008 is de gemeente gestart met een tweejarig zwerfafvalproject. De zwerfvuilacties in de actieweek Uithoorn Schoon zijn daar een onderdeel van.
^