Gemeente Oirschot

Samen in actie tegen zwerfafval

Samen in actie tegen zwerfafval

Van 16 tot 21 maart organiseert Nederland Schoon de `Week van Nederland Schoon'. Deze week wordt op zaterdag 21 maart afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Op die dag gaan in heel Nederland mensen aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Iedereen ergert zich aan zwerfafval, maar toch maken we er met z'n allen soms een zootje van. Het is niet alleen lelijk, maar het kost ook ontzettend veel geld om het allemaal op te ruimen. Als we samenwerken, kunnen we dit probleem verminderen en proberen te zorgen dat onze gemeente schoner wordt.

In het kader van de `Week van Nederland Schoon' brengt de gemeente zwerfafval onder de aandacht bij scholen en buurten. Dit doen we door het aanbieden van hulp bij opruimacties, zoals het ophalen van ingezameld zwerfafval.

We hebben alle buurtbeheerprojecten gevraagd om op zaterdag 21 maart met zoveel mogelijk mensen zwerfafval op te ruimen in hun eigen wijk of buurt. Buurtverenigingen die mee willen helpen zijn van harte welkom. Ze kunnen zich voor deze dag aanmelden bij de gemeente. Door samen aan de slag te gaan wordt de gemeente vanzelf een beetje schoner!

Heeft u vragen over de landelijke opschoondag of interesse om mee te doen? Neem dan gerust contact op met Yolande de Leeuw. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0499) 583 333, e-mail y.deleeuw@oirschot.nl.