Gemeente Lingewaard


Maandag 16 maart 2009 zal Van Dalen b.v. uit Huissen in opdracht van de gemeente Lingewaard beginnen met de werkzaamheden ten behoeve van het aanbrengen van asfalt op de Pannerdenseweg in Doornenburg. Het gaat hierbij om het gedeelte tussen de Kerkstraat en de grens bebouwde kom ter hoogte van de Nieuwe Pas. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden naar verwachting eind maart 2009 gereed zijn.

De week van 16 tot en met 20 maart zal gebruikt worden voor het op hoogte stellen van de putranden. In de daaropvolgende week zullen de goten plaatselijk hersteld worden, waarna de laatste laag asfalt en de belijning en markering worden aangebracht.

Tijdens het op hoogte stellen van de putranden kunnen fietsers, bromfietsers en aanliggende woningen en bedrijven gebruik blijven maken van de Pannerdenseweg. Tijdens de werkzaamheden aan de goot en het aanbrengen van het asfalt wordt het betreffende deel van de Pannerdenseweg afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

Omleiding
Het doorgaande verkeer zal gedurende de werkzaamheden worden omgeleid. Hieronder wordt kort aangeven welke omleidingen er voor de verschillende rijrichtingen gaan gelden:


- Verkeer komend vanaf de veerpont Doornenburg-Pannerden zal geleid worden via de Sterreschans en de Waaldijk. Verkeer met de bestemming Doornenburg en Angeren kan vervolgens via de Veerweg rijden. Verkeer in de richting Gendt, Bemmel en Nijmegen zal verder via de Waaldijk geleid worden naar Gendt en het industrieterrein Gendt-Bemmel. Omdat de omleiding over een niet al te brede dijk voert, zijn wij genoodzaakt om de Waaldijk, tussen de Sterreschans en de Veerweg tijdelijk voor zowel de auto als de fietser als eenrichtingsweg in te richten (richting Doornenburg).


- Het verkeer naar het veer zal in Gendt al via de Angerensestraat, de Krakkedel en de Rijndijk gestuurd worden.
Verkeer komend uit (de richting) Doornenburg gaat de volgende route volgen: Duisterestraat,
Angerensestraat, Krakkedel en Rijndijk.
Door de beperkte breedte van het laatste deel van de Rijndijk, zal het gedeelte tussen de Kerkstraat en de Sterreschans tijdelijk voor zowel de auto als de fietser als eenrichtingsweg (richting het veer) worden ingericht.


- De bruggen over de Linge zullen worden afgesloten voor vrachtverkeer.

download Omleidingsroute Pannerdenseweg