Gemeente Stein


Dag van de Leerplicht

In het kader van de dag van de Leerplicht organiseert het Regionaal Bureau Leerplicht Westelijke Mijnstreek diverse activiteiten in de regio en dus ook in Stein. Het thema van deze dag luidt dit jaar: 'School? Bekijk ât⦠eens anders!'Â

Lagerhuisdebat
Op maandag 16 maart aanstaande van 13.45 uur tot en met 15.45 uur voeren leerlingen van SG Groenewald een zo genaamd Lagerhuisdebat in de raadzaal van het gemeentehuis in Stein. Het debat zal worden geleid door de wethouder van Onderwijs, mevrouw José Ie. Tijdens dit debat discussieert een panel en een forum over een aantal stellingen die betrekking hebben op leerplicht en voortijdig schoolverlaten. De jury kiest de beste debater uit.

Â

Beeldvorming

Het doel van het Lagerhuisdebat is de beeldvorming van de leerlingen positief te veranderen. Vaak weten leerlingen niet wat een leerplichtambtenaar doet. Door het organiseren van dit debat hoopt men de leerlingen bewust te maken van het feit dat de leerplichtambtenaar er niet is om spijbelende leerlingen te pesten. Het streven van de leerplichtambtenaar is erop gericht dat leerlingen later een goede toekomst zullen hebben.