Gemeente Cromstrijen


Aanleg kanoroutes in de Hoeksche Waard

(11-03-2009)

Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard heeft een grote aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers. Binnenkort komt er voor recreanten een nieuwe mogelijkheid bij. Vanaf juni 2009 kunt u vanuit een kano de natuur in en om het water beleven.

Maandag 16 maart 2009 starten de werkzaamheden aan drie kanoroutes. Twee routes worden van steigers en bebording voorzien. De derde route, tussen Strijen en Strijen-Sas, is al voorzien van steigers en vraagt alleen nog om bebording.

Wat wordt er aangelegd? De eerste werkzaamheden vinden plaats aan de "Korendijkroute". Deze route bestaat uit verschillende binnendijkse kanoverbindingen door de gemeente Korendijk. Kanovaarders kunnen, zodra de route klaar is, binnen de route een keuze maken welk rondje zij willen varen. De tweede route die wordt gerealiseerd is de "Binnenmaas-Mookhoekroute". Dit is een gestrekt tracé tussen Westmaas en Mookhoek, waarbij gedeeltelijk over de Binnenbedijkte Maas gevaren kan worden. Deze route ligt binnendijks en is bij uitstek geschikt voor de beginnende kanoër. Tot slot worden er borden geplaatst langs de "Strijen-Strijen-Sas-Oeverlandenroute". Daar liggen al robuuste steigers, die zijn aangelegd ten behoeve van de fluisterbootverbinding tussen Strijen en Strijen-Sas. Ook op deze route kan de onervaren kanoër goed terecht.

Duur van de werkzaamheden De werkzaamheden nemen naar verwachting ongeveer 12 weken in beslag. Dat betekent dat de routes halverwege juni 2009 klaar zijn voor ingebruikname. Op dat moment komt ook de bijbehorende brochure met kanoroutes en gegevens van kano verhuuradressen beschikbaar. Voor meer informatie of de actuele stand van zaken kunt u kijken op www.nationaallandschaphoekschewaard.nl.