Gemeente Delft

Met de bezem door Delft

Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart organiseert gemeente Delft elke dag schoonmaakacties voor en met inwoners in de eigen wijk of buurt. Hiermee sluit Delft aan bij de landelijke campagneweek van Nederland Schoon.

De gemeente gaat onder meer aan de slag in de binnenstad; de grachten worden gedregd en het drijfafval uit het water gehaald. Rondom het station Delft NS houdt ze een grote schoonmaakactie door fietswrakken op te ruimen en het gebied te vegen. Daarnaast hebben Delftenaren en Delftse organisaties ook zelf acties op touw gezet. Zo gaan op zaterdag 21 maart in de omgeving van de Brasserskade in Delftse Hout kinderen samen met de lokale middenstand uit dat gebied zwerfafval prikken.

Bewoners die deze dag ook willen meehelpen, kunnen dit zelf organiseren met de mensen in hun straat. Via de wijkcentra stelt de gemeente materialen, zoals bezems, prikkers en vuilniszakken, beschikbaar. Voor sommige materialen vraagt ze een borg.

Delft maakt werk van een schone stad. De acties tijdens de Week van Nederland Schoon zijn onderdeel van het Delftse Zwerfafvalproject. Dit project loopt tot augustus 2010. Door te informeren, voorzieningen te bieden en op te treden tegen veroorzakers van zwerfafval wil de gemeente het zwerfafval in Delft verminderen.

Noot voor de redactie (