Gemeente Laarbeek


Deze week boomplantweek in Laarbeek

LAARBEEK Ook in Laarbeek wordt komende week de boomplantdag gehouden. Het wordt boomplantdág genoemd maar deze week worden op alle dagen bomen geplant. Thema voor dit jaar is: spaar de bomen. Aan deze boomplantdag nemen alle tien de Laarbeekse basisscholen deel. In totaal zullen 263 kinderen van groep 8 in deze week bomen en struiken planten.

De gemeentelijke buitendienst begeleidt de kinderen deze week. Aan het eind van de boomplantdag krijgen de kinderen een sierstruik mee naar huis die door de gemeente wordt geschonken.

Wie waar en wanneer gaat planten kunt u hieronder zien.

Maandag 16 maart
Om 10.00 uur start groep 8 van De Muldershof uit Beek en Donk. 27 kinderen gaan naar de Rogier Monicxlaan in Beek en Donk, waar zij bomen gaan planten. Groep 8 van Het Otterke uit Beek en Donk start om 14.00 uur. 27 leerlingen gaan ook naar de Rogier Monicxlaan in Beek en Donk, waar zij bomen gaan planten.

Dinsdag 17 maart
Groep 8 van De Fontein uit Lieshout start om 10.00 uur. Hier gaan 25 leerlingen naar het Rooiven in Lieshout om bomen te planten. Om 14.00 uur start groep 8 van Het Klokhuis uit Beek en Donk. 41 laatstejaars gaan naar het speelveldje aan de Muzenlaan in Beek en Donk om bomen te planten.

Woensdag 18 maart
Groep 8 van de Mariabasisschool uit Lieshout en een groep van De Brukelum uit Aarle-Rixtel starten om 10.00 uur. Maar liefst 53 kinderen gaan naar de Valkendijk in Aarle-Rixtel om struiken te planten.

Donderdag 19 maart
s Ochtends om 10.00 uur starten 30 kinderen uit groep 8 van De Raagten uit Beek en Donk in de Tuinstraat in Beek en Donk, waar zij heesters gaan planten. Om 14.00 s middags start groep 8 van De Driehoek uit Aarle-Rixtel. 18 leerlingen gaan naar de Valkendijk in Aarle-Rixtel, daar zullen ook zij heesters planten.

Vrijdag 20 maart
Op deze laatste dag start groep 8 van De Bernadetteschool uit Mariahout om 10.00 uur. 26 kinderen gaan naar het Rooiven in Lieshout om bomen te planten. Op dezelfde tijd start groep 8 van De Heindert uit Aarle-Rixtel. Deze 14 kinderen gaan naar de Valkendijk in Aarle-Rixtel om ook struiken te planten.

Er wordt komende week dus heel wat groen geplant in Laarbeek. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Smeets, telefoon 0492 469 804 en e-mail jos.smeets@laarbeek.nl.