Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (12-09)

13 maart 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 16 tot en met 22 maart 2009.

20-03: Make a Difference Day
20-03: project 'Duurzaam maar niet duur'

Wethouders actief tijdens Make a Difference Day Wethouders Hanneke Hamerslag, Marjolijne Lewis, Christel Mourik en Jan Willem Mijnans steken op vrijdag 20 maart de handen uit de mouwen tijdens Make a Difference Day, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De wethouders beginnen om 09.30 uur bij de kinderboerderij De Trotse Pauw met een les voor kleuters. Daarna lossen ze een trekker met balen stro (bij mooi weer).

In Spijkenisse organiseren de Zorgboerderij Moed en Vertrouwen en de stichting Zuidwester op vrijdag vrijwilligersklussen. Vrijwilligers die mee willen helpen bij een van deze klussen kunnen kijken op de website van Make a Difference Day voor meer informatie en zich aanmelden voor de klus. Ook woningcorporatie Maasdelta en O.S.G. de Ring van Putten, met honderd leerlingen, zijn deze dag actief.

Make a Difference Day (MADD) vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Dan steken naar verwachting 100.000 mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij sociale organisaties.

Wethouder Mourik sluit project 'Duurzaam maar niet duur' af Wethouder Christel Mourik sluit vrijdag 20 maart om 13.00 uur het project 'Duurzaam maar niet duur' af, bij O.S.G. de Ring van Putten aan de Groenewoudlaan.

Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 maart nemen de leerlingen van 4 VWO deel aan het project 'Duurzaam maar niet duur'. Dit learning-by-doing-project draait om duurzame energie en de manier waarop de Ring van Putten effectiever en efficiënter om kan gaan met energie. Leerlingen voeren in het eerste deel van de week een quickscan uit en brengen daarbij in kaart hoe milieuvriendelijk hun school feitelijk is. Dit onderzoek vormt de basis voor het tweede gedeelte van de projectweek, waarin een eigen bedrijfje moet worden opgezet, dat voor tal van (non-profit)organisaties in de regio een dergelijke quickscan kan uitvoeren en hen van advies kan voorzien.

Het uitvoeren van onderzoeken bij andere instellingen telt vervolgens weer mee voor de maatschappelijke stage, die iedere leerling van de Ring van Putten moet lopen.

Externe links


* Make a Difference Day (MADD) [Let op! De website www.madd2009.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Wethouders steken handen uit de mouwen tijdens Make a Difference Day