New York Congressman Hinchey bezoekt Nederland in het kader van NY400

New York Congressman Hinchey bezoekt Nederland in het kader van NY400

Maurice Hinchey, die het 22ste District van New York State vertegenwoordigt in het Amerikaanse Congres, bezoekt van 16 tot 19 maart Nederland. In het kader van 400 jaar vriendschappelijke relaties tussen Amerika en Nederland zal hij een aantal politieke bijeenkomsten hebben, waaronder een ontmoeting met Minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en staatssecretaris De Jager van Financien.

Hinchey zal tevens een officiële rol vervullen tijdens de 60-jarige jubileumeditie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse op woensdagmiddag 18 maart. Het jubileumjaar heeft als thema: 'USA, New Amsterdam - New York, 400'. Hare Majesteit de Koningin opent de bloemententoonstelling.

Voor deze gelegenheid zullen ook een aantal andere vertegenwoordigers van stad en staat New York Nederland bezoeken en bij de Keukenhof aanwezig zijn:.

De Burgemeester van Brooklyn (Breukelen), de heer Marty Markowitz,

de voorzitter van de Quadricentennial Committee van de Staat New York, mevrouw Joan Davidson, en de Official Quad Commissioner, en vooraanstaande New Yorker, de heer Kent Barwick.

Voorafgaande aan de openingsceremonie van het Keukenhof krijgt de delegatie een lunch aangeboden door staatssecretaris Timmermans, de kabinetscoördinator voor NY400, en de Burgemeester van Haarlem, de heer Bernt Schneider. Een aantal Commissarissen van de Koningin en ook andere burgemeesters met stedenbanden met New York zullen aan de lunch deelnemen.

Vanwege de band met Brooklyn zal ook Breukelen bezocht worden waar de Amerikaanse gasten zullen worden ontvangen door de Burgemeester, de heer Ger Mik en de President van Nijenrode.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed