Sint Franciscus Gasthuis
* Maart »

* 16 mrt 2009

Sint Franciscus Gasthuis opent eerste multidisciplinaire slaap- en snurkcentrum in Rotterdam

Sinds kort kunnen patiënten met slaapproblemen terecht bij het Slaap- en snurkcentrum Rotterdam van het Sint Franciscus Gasthuis. Een multidisciplinair team van specialisten, KNO-artsen, Longartsen, Neurologen en Psychologen van GGZ Delfland, onderzoeken het slaapprobleem en stellen een advies ter behandeling voor. Patiënten kunnen terecht voor allerlei slaapproblemen, van slapeloosheid s nachts tot juist slaperigheid en moeheid overdag, en snurkproblemen.

Centrale intake

Hiervoor konden patiënten met slaap- en snurkproblemen ook al terecht in het Sint Franciscus Gasthuis. Het grote voordeel van deze multidisciplinaire samenwerking is echter dat de patiënt eerst een intakegesprek heeft met de slaap- en snurkverpleegkundige. Zij maakt vervolgens een afspraak bij de juiste specialist. Hierdoor wordt voorkomen dat de patiënt verkeerd wordt doorverwezen en uiteindelijk nogmaals moet terugkomen bij een andere specialist. Het centrum bevindt zich in het Sint Franciscus Gasthuis en bestaat uit een polikliniek en speciale verpleegzaal waar de onderzoeken gedurende de nacht plaatsvinden. In deze eenpersoonskamers zijn extra maatregelen getroffen om geluids- en lichtoverlast tot een minimum te beperken, zodat onderzoeken nauwkeurig kunnen worden uitgevoerd.

Behandelprogramma

Nadat de huisarts de patiënt heeft doorwezen, dient de patiënt allereerst een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan maakt de slaap- en snurkverpleegkundige een afspraak. Tijdens het eerste bezoek neemt deze gespecialiseerde verpleegkundige de vragenlijst door en stelt aanvullende vragen. Afhankelijk van de klachten maakt zij een afspraak bij de Keel-, Neus- en Oorarts, Longarts of Neuroloog. Tevens wordt een aantal onderzoeken gedaan om een goede diagnose te stellen en vindt een nachtelijke slaapregistratie plaats. De patiënt verblijft hiervoor één nacht in het Sint Franciscus Gasthuis.

Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/slaapensnurkcentrum. Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam