Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (16) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 16-3-2009 10:16:25

ARNHEM - Een zestienjarige jongen uit Arnhem is zondagavond 15 maart door de politie bij zijn ouderlijke woning in de wijk Het Broek aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen zou tijdens een ruzie vernielingen hebben aangericht. De vader van de jongen riep de hulp in van de politie. Agenten zagen de jongen in de buurt lopen en namen hem mee naar het bureau voor verhoor. Volgens de vader zou de jongen tijdens een ruzie een deur hebben vernield en een salontafel omver hebben gegooid. De jongen is in verzekering gesteld. Door de vader is aangifte gedaan.
(09-035131)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na mishandeling ex-vriendin

Publicatiedatum: 16-3-2009 10:15:54

ARNHEM - De politie heeft zondagavond 15 maart een 28-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 43-jarige ex-vriendin. De man wordt zou rond half negen naar de woning van zijn ex in de wijk Rijkerswoerd zijn gegaan waar hij haar bij thuiskomst met haar vijftienjarige zoon enkele klappen zou hebben verkocht. De vrouw raakte daarbij dusdanig gewond dat ze zich onder doktersbehandeling moest stellen. De man was na het voorval vertrokken maar werd even later in de buurt aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (09-035164)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Hervelder ramt gevel

Publicatiedatum: 16-3-2009 10:15:23

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagochtend 15 maart op de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat een twintigjarige automobilist uit Herveld aangehouden nadat hij in beschonken toestand tegen de gevel van een winkel zou zijn gereden. De Hervelder zelf had bij het ongeval enkele verwondingen opgelopen en ontkent dat hij zelf had gereden.

Omstreeks zes uur werd bij de politie gemeld dat er op de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat een auto tegen een gevel was gereden. Agenten troffen daar de Hervelder en een getuige. De Hervelder beweerde niet zelf te hebben gereden, de getuige verklaarde echter het tegendeel. De Herveldse automobilist bleek naar alcohol te ruiken en moest mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,59. Dat is voor een beginnende bestuurder (zoals in dit geval) ruim zeven keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de Hervelder ingevorderd. Uit onderzoek naar de aanrijding bleek dat de bestuurder kennelijk de macht over het stuur was verloren en aan de rechterzijde het trottoir was opgeschoten, een boom over was gereden waarna de wagen tot stilstand kwam tegen de gevel van een winkel. De auto van de Hervelder was zwaar beschadigd.
(09-034980)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhedense aangehouden na mishandeling tijdens familieruzie
Publicatiedatum: 16-3-2009 10:14:41

DE STEEG - In een woning in De Steeg heeft de politie zondagavond 15 maart een 43-jarige vrouw uit Rheden aangehouden wegens mishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht de 37-jarige bewoonster van de Steegse woning tot bloedens toe te hebben geslagen. De kinderen van het slachtoffer, 2 en 12 jaar oud, zouden daarvan getuige zijn geweest. Het slachtoffer was bij het voorval zodanig gewond geraakt dat een ambulance werd ontboden. De vrouw kon terplekke worden behandeld. Gewaarschuwde politieagenten troffen het slachtoffer en haar partner nog in de woning aan, de Rhedense bleek inmiddels te zijn vertrokken en werd later thuis aangehouden. De vrouw is voor ander onderzoek ingesloten. Slachtoffer en verdachte bleken familie van elkaar. De aanleiding tot de ruzie is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. (09-035166)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto's vernield door ruziënd stel

Publicatiedatum: 16-3-2009 10:13:49

ARNHEM - Een nog onbekend stel wordt ervan verdacht zondagavond in de wijk Angerenstein in Arnhem van zeker vier auto's de spiegels te hebben vernield. Buurtbewoners pakten daarvoor een zestienjarige Arnhemmer op en droegen hem over aan de politie. Voor zover na te gaan bleek de jongen slechts een getuige en is hij direct weer vrijgelaten. Politieagenten gingen even voor negen uur op onderzoek na een melding van buurtbewoners dat er meerdere auto's zouden zijn vernield op de Verlengde Prumelaan en de Karthuizerstraat. Daar troffen agenten een tiental mensen op straat, waaronder de zestienjarige Arnhemmer. Volgens zijn verhaal had hij een jongen en een meisje zien lopen die onderling kennelijk flinke ruzie hadden. De Arnhemmer zou volgens zijn zeggen geprobeerd hebben de ruzie te sussen maar dat was niet gelukt. Wel zou het stel van zeker vier auto's de spiegels vernield hebben. Toen buurtbewoners wilden ingrijpen kon het stel wegkomen maar de zestienjarige jongen werd vastgehouden. De politie stelt een onderzoek in en heeft tot dusver vier aangiftes opgenomen. (09-035165)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053