Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 15 maart 2009


* MAN BEKEURD VOOR ILLEGAAL AFVAL VERBRANDEN

OUDDORP - De politie heeft een man bekeurd die illegaal afval aan het verbranden was.
Zaterdagochtend rond half elf ontdekten agenten dat iemand vuur aan het stoken was in de omgeving van de Bokweg in Ouddorp. De rook werd niet naar boven afgevoerd, maar in groot gedeelte van het dorp stond rook. Bij onderzoek bleek dat op een braakliggend stuk landbouwgrond een brandhaard was van ongeveer 10 bij 8 meter. Er was niemand bij aanwezig. Er brandde geen snoeihout maar enkele pallets, balken, een meubelstuk, een matras en wat plastic. Agenten spoorden een verdachte op, maar deze man had een stookvergunning van de gemeente. Er werd echter in strijd met de vergunning gestookt, namelijk er was niemand bij aanwezig, er was hinder voor de omgeving, en werd ander materiaal dan snoeihout verbrand. De 62-jarige man uit Ouddorp kreeg van agenten een bekeuring van 150 euro. De politie onderzoekt de toedracht.


* TWEE AANHOUDINGEN NA VERNIELING RUITEN ABRI

STELLENDAM / DE EILANDEN - Na meerdere klachten rondom klachten en aangiftes voor vernieling, heeft de politie extra inzet gepleegd rondom busstation Stellendam. Agenten hielden de situatie in de gaten en zagen rond drie uur dat twee mannen betrokken waren bij het vernielen van een raam van een abri. De 16-jarige uit Stellendam en een 18-jarige uit Goedereede werden direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Bij de 16-jarige verdachte vonden agenten een lifehammer, waarmee vermoedelijk de ruit is ingeslagen. De jongeren zijn ingesloten en de ouders van de minderjarige verdachten werden door agenten op de hoogte gebracht van het gedrag van hun zoon. De politie onderzoekt de toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE
FEIJENOORD - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd. Op diverse locaties controleerden agenten op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit was ondermeer op de Wilhelminakade en de Erasmusbrug. De controle was van vrijdagavond tien uur tot zaterdagmorgen zeven uur. In totaal moesten 596 mensen blazen. Politiemensen arresteerden 12 bestuurders. Drie keer werd het rijbewijs ingenomen. 3 bestuurders reden terwijl het rijbewijs al eerder was ingevorderd of ongeldig verklaard.


* VERDACHTEN DIEFSTAL KOPER AANGEHOUDEN
EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de diefstal van koper. Het gaat om ongeveer 130 kilo.
Zaterdagochtend rond half acht zagen surveillerende agenten twee mannen sjouwen met koperen leidingen nabij theater De Stoep. De mannen reageerden bij de controle niet op vragen van de agenten. Hierop werden ze door het politiepersoneel aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar het tweetal, een 44-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 58-jarige uit Zwijndrecht, is vastgezet voor nader onderzoek. De hoeveelheid koper, ongeveer 130 kilo, en een auto zijn in beslag genomen.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag van middernacht tot negen uur 's ochtends een alcoholcontrole uitgevoerd in het centrum van de stad op ondermeer de Coolsingel, Meent, Botersloot, Kruiskade en de Karel Doormanstraat. Daarbij hebben 250 bestuurders geblazen. Tien personen zijn daarbij aangehouden omdat ze met teveel alcohol op achter het stuur zaten.


* TWEE VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor vernieling.
Zaterdagavond rond half elf kreeg de politie de melding dat jongeren stenen hadden gegooid tegen een raam van een woning aan de Pr. Bernhardlaan. Direct is het signalement van de verdachten verspreid onder meerdere eenheden in de omgeving. Dit leidde ertoe dat agenten twee jongeren zagen lopen op de Holysingel. Het tweetal is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Vlaardingen. Beide ouders zijn door agenten in kennis gesteld.


* ONDERZOEK NA AANTREFFEN VAN BROMMER IN SLOOT

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft samen met de brandweer een onderzoek ingesteld naar de bestuurder van een brommer die aan de Ouverturelaan in het water lag. Zaterdagavond rond tien uur kreeg de politie de melding binnen van een voorbijganger dat er een scooter in het water lag. Er was tevens een vaag remspoor te zien op de weg. De bestuurder was nergens te zien. Op basis daarvan is de brandweer met een duikploeg gekomen en hebben onderzoek in het water verricht. Daar is niemand aangetroffen. De scooter stond niet als gestolen geregistreerd bij de politie. Agenten namen de scooter in beslag en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft na een achtervolging een verdachte aangehouden van een vernieling.
Zondagochtend vroeg rond drie uur kreeg de politie melding van een vernieling aan de Figaro. Daar had een zoon ruzie met zijn vader gekregen, was naar buiten gerend en had diverse postbakken op straat gegooid. Vervolgens was hij naar een rek gegaan op straat met dubbelglas erin, en had het omgegooid. Vervolgens sloeg hij met een metalen staaf de ruiten kapot. Hierop is hij weggerend. Oplettende omwonenden reageerde alert en stelden de politie in kennis. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Ze zagen op de Belcantodreef de verdachte lopen, die ervan door rende. Bij de Othello zagen de agenten de jongen in de bossage zitten en haalden hem eruit. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De 24-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is ingesloten voor nader onderzoek.


* ALCOHOLCONTROLE IN OOST
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft op meerdere locaties een alcoholcontrole gehouden. De controle is gehouden van zaterdagavond elf uur tot zondagochtend half zes op meerdere locaties waaronder de Gerdesiaweg, de Oostzeedijk, de Maasboulevard en de Bosdreef. In totaal hielden agenten 14 bestuurders aan, waarvan degene die het meeste alcohol had gedronken, een meting van 845 ugl had. Drie bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. 692 bestuurders moesten van de politie blazen.


* ALCOHOLCONTROLE IN ZUID
ROTTERDAM-ZUID / HOOGLVIET - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd van zondagochtend vroeg rond middernacht tot zondagochtend vijf uur. Dit was op de Groene Kruisweg ter hoogte van de Spijkenissebrug. 785 bestuurders moesten blazen, waaruit bleek acht bestuurders teveel hadden gedronken. Van deze acht bestuurders, trachtten er drie te ontkomen aan de controle. Na diverse korte achtervolgingen, zijn de drie voertuigen met inzittenden alsnog achterhaald.


* ALCOHOLCONTROLE MET DRIE AANHOUDINGEN
WATERWEG-NOORD - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd waarbij drie personen te veel hadden gedronken. De controle werd uitgevoerd op de Horvathweg. 206 personen werden door agenten gecontroleerd. De controle was op zaterdagavond van acht uur tot kwart voor tien. De eerste persoon die te veel had gedronken was een Schot in een Britse auto. De bestuurder blies 425 ugl en moest op het bureau direct 350 euro afrekenen.
Vervolgens bleek een andere bestuurder ook te veel te hebben gedronken. Zijn vrouw blies echter ook een te hoge waarde, dus de auto mocht niet verder rijden. Deze moest achterblijven met twee kleine kinderen. Volgens de bestuurder zou er binnen korte tijd hun familie langs komen rijden, zodat zij met hun mee konden rijden. Inderdaad kwam er later een auto met daarin de moeder, oom en tante van de man. De oom, de bestuurder, blies echter ook een te hoge waarde. De twee dames die in de auto zaten, bliezen ook een te hoge waarde, zodat ook zij niet achter het stuur plaats mochten nemen. De familie vond het nota bene onterecht dat zij niet verder mochten rijden omdat er twee kleine kinderen bij waren. De agenten zijn deze discussie niet aangegaan. Uiteindelijk blies de 1e bestuurder op het bureau 465 ug/l. De oom blies 580 ug/l, waarop hij zijn rijbewijs moest inleveren.


* VIER AANHOUDINGEN NA MISHANDELING
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft vier aanhoudingen verricht na openlijke geweldpleging. De politie gaat uit van een onenigheid in de relationele sfeer.
Zaterdagmiddag rond half vier kreeg de politie melding van een vechtpartij op straat waarbij meerdere mensen waren geslagen. Ter plaatse op de Bergweg bleek dat enkele mensen bij een auto met elkaar op de vuist waren gegaan. Een 45-jarige Rotterdamse vrouw had daarbij een gebroken neus opgelopen en was onwel geworden op de trambaan. In totaal arresteerden agenten vier Rotterdamse mannen: twee 25-jarigen, een 31-jarige en een 42-jarige. De vrouw is overgebracht naar een politiebureau, maar is intussen weer thuis. De politie onderzoekt de toedracht.


* DRONKEN BESTUURDER VLUCHT VOOR POLITIE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man met een openstaande straf aangehouden die met zijn auto probeerde te vluchten voor de politie. Zaterdagochtend vroeg rond twee uur zagen surveillerende agenten een bestuurder met zijn auto tegen de richting in rijden op de Kruiskade. Bij het zien van de agenten verhoogde de man zijn snelheid. Bij de Kruiskade, ter hoogte van Luxor, reed de man zich klem. Agenten riepen naar de man dat hij uit zijn auto moest komen. Hij voldeed hieraan niet en reed over de stoep de Ammanstraat in. De bestuurder reed daar achteruit, en stond weer klem bij de taxi's. Hij bleef heen en weer rijden, en raakte hierbij een andere auto. De man bleef hierbij in zijn auto. Agenten hebben de verdachte uit zijn auto gehaald, en gebruikten hierbij pepperspray en werkten hem tegen de grond. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken: hij blies 525 ugl. Ook bleek de 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats nog een openstaande boete te hebben van ruim 750 euro. De man kreeg diverse bekeuringen voor zijn gedrag en is ingesloten voor nader onderzoek.


* RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS / AUTO KWIJT
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een auto in beslag genomen van iemand die voor de vierde keer zonder rijbewijs reed. Vrijdagavond rond zes uur zagen surveillerende agenten een bestuurder rijden op de Zaagmolenstraat. Ze herkenden de man omdat hij eerder zonder rijbewijs had gereden. Toen ze hem controleerden, bleek dat de 23-jarige Rotterdammer nog steeds geen rijbewijs had. Uit de politiesystemen kwam naar voren dat hij al voor de vierde keer reed zonder rijbewijs. Hierop namen agenten de auto in beslag. De bestuurder is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.


* VLUCHTER OP MOTOR WORDT AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

FEIJENOORD-RIDDERSTER / GROOT IJSSELMONDE - De politie heeft een jongen aangehouden die met een motor probeerde te vluchten voor agenten. Vrijdagavond rond half negen zagen surveillerende agenten op de Noorderhagen een jongen op een motor rijden die over het trottoir reed, zonder licht, zonder helm en zonder een kentekenplaat. Bij het zien van de politie gaf de jongen gas en probeerde te ontkomen. Na een achtervolging vloog de jongen uit de bocht op de Spitsenhagen. Hij rende vervolgens te voet door en werd aangehouden door politiemedewerkers van het Biketeam. Dit was op de Laaghagen. De motorfiets bleek ook niet verzekerd en de jongen had geen ID bij zich. De 17-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* LUCHTDRUKWAPENS IN BESLAG GENOMEN NA VERNIELING RUIT

FEIJENOORD-RIDDERSTER / RIDDERKERK - De politie heeft twee luchtdrukwapens
in beslag genomen nadat er door een ruit was geschoten. Vrijdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding dat er een gat was geschoten in een ruit van een woning aan de Paltrokmolen. Dit was van een raam in de slaapkamer van een huis. Na onderzoek troffen de agenten in de omgeving, op de Watermolen, twee jongens aan met een luchtdrukwapen. De jongens waren aan het schieten op een doel dat ze in hun achtertuin hadden neergezet. Om doorslag te voorkomen, hadden ze een tuinscherm geplaatst. Ongewild was er toch een kogeltje doorgeschoten door het raam heen. De schutters verklaarden dat ze dit niet hadden bemerkt. De twee geschrokken 14-jarige jongens moesten het wapen afstaan aan de agenten. Ze hadden ook nog een balletjespistool in het huis liggen, ook deze werd onder toeziend oog van de ouders in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* BEDREIGER MET MES IN SUPERMARKT AANGEHOUDEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER / BLOEMHOF - De politie heeft direct een man aangehouden nadat hij had gedreigd met een mes in een supermarkt. Vrijdagochtend rond elf uur kreeg de politie melding dat er was gedreigd door iemand met een mes in een supermarkt aan de Groene Hilledijk. Direct stelden agenten een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte aan op de Bree. Bij fouillering kwam bij de verdachte een groot model knipmes naar voren. De 47-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het voorkomen van een overvallen en het aanhouden van verdachten is prioriteit voor de politie. De toedracht bleek echter te liggen in een onenigheid; de man wilde een grote hoeveelheid gratis kranten meenemen, maar het personeel verzocht hem nog een paar kranten te laten liggen. Hierover ontstond onenigheid, waarbij de man het personeel woordelijk bedreigde, en ook aangaf zij mes te gaan pakken. De politie onderzoekt de toedracht. Het mes is in beslag genomen.


* VERDACHTE OPENLIJK GEWELD IN OPENBAAR VERVOER AANGEHOUDEN

EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft een jongen aangehouden die een trap had gegeven tegen een bus en de bestuurder had beledigd.
Vrijdagmiddag rond half één hielden medewerkers van het openbaarvervoersbedrijf een jongen aan omdat hij had getrapt tegen een bus. De buschauffeur die hier wat van zei, werd direct beledigd door hem. De chauffeur is verder gereden. De verdachte heeft hierop de volgende bus genomen naar het metrostation Spijkenisse. Daar is de 14-jarige Rotterdammer aangehouden en bij de politie afgeleverd. Daar arresteerden agenten de verdachte en sloten hem in voor nader onderzoek.


* VERDACHTE AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een verdachte aangehouden na een inbraak in een auto.
Vrijdagochtend vroeg rond half zeven kreeg de politie melding dat twee jongens zich verdacht gedroegen bij enkele auto's op de Dijkstraat. Toen agenten de jongens wilden controleren, renden ze weg. Na een achtervolging is één verdachte aangehouden. In de straat troffen agenten een auto aan met een ingeslagen ruit. Tijdens de aanhouding was de 17-jarige Rotterdammer.

* POLITIE ONDERZOEKT GREEP IN KASSA IN KLEDINGWINKEL

ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een beroving in een kledingwinkel.
Vrijdagmiddag rond kwart voor drie kwam een man een kledingwinkel aan de Van Beuningenhaven binnen en bedreigde een personeelslid met een mes. Hij deed daarop een greep in de kassa. De man rende hierop met een onbekend geldbedrag de winkel weer uit. In de winkel waren toen geen klanten. De politie is direct gestart met een onderzoek en vraagt getuigen, dan wel mensen die anderszins informatie hebben, om contact met de recherche van district Zuid op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het gaat volgens getuigen om een blanke man met kort haar.