Politie Hollands Midden

Datum: 16 maart 2009

Noordwijk Geweldpleger aangehouden De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 naar zondag 15 maart een 18 jarige man uit Noordwijk aangehouden. Hij had rond 02.00 uur in een uitgaansgelegenheid een 17 jarige plaatsgenoot een vuistslag op zijn oog gegeven en was even later betrokken bij ruzie op straat waarbij hij een 17 jarige Noordwijkerhouter een kopstoot had gegeven. Deze moest zich daardoor onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is na zijn verhoor weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Lisse Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft zaterdagavond 14 maart rond middernacht twee Lissers van 19 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van drie personen, twee jongens uit Lisse van 19 jaar en een 15 jarige Lissese. De drie fietsten over de Kanaalstraat toen er ter hoogte van de brug een jongen, één van de verdachten, kwam aangerend. Deze schold op agressieve wijze één van de jongens uit Lisse uit. De drie fietsten om de scheldende jongen heen waarop deze met een bierflesje gooide. Het meisje werd aan het hoofd geraakt. Hierop kwam er een tweede persoon bij waarbij de andere jongen werd geduwd. Deze viel op de grond en werd vervolgens meerdere keren geschopt. De politie heeft de verdachten ter plaatse aangehouden.

Sassenheim Aanrijding Zondag 15 maart rond 18.15 uur gebeurde er op de kruising H. Baderstraat met de Zandslootkade een aanrijding tussen een 16 jarige bromfietser uit Voorhout en een 30 jarige automobiliste uit Sassenheim. De Voorhouter verleende daar geen voorrang en kwam frontaal in aanrijding met de automobiliste. Door de aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden 40 dagen ingesloten De politie van Leiden kreeg op zondag 15 maart, rond 16.15 uur een melding dat een onbekende jongen een steiger opklom om een woning aan de Bartokstraat binnen te komen. De melder dacht dat de jongen wilde inbreken. Aan de hand van het signalement kon de politie de jongen ter plaatse staande houden. Hij gaf aan dat hij via de steiger bij een familielid de woning wilde betreden. Agenten wilde de jongen voor de zekerheid fouilleren om te checken of hij inbrekersgereedschap op zak had. De jongen wilde echter niet meewerken aan de fouillering en reageerde recalcitrant. Hij ging vol in verzet waarop hij uiteindelijk aangehouden werd. Op het politiebureau bleek zijn verhaal dat hij bij een familielid wilde binnengaan te kloppen. Hij bleek echter nog voor een andere zaak 40 dag ingesloten moeten te worden, waardoor hij voorlopig nog niet naar huis kon.

Leiden Diefstal sieraden uit winkel Uit een optiekwinkel gevestigd aan de Stevensbloem zijn in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart sieraden weggenomen. In deze nacht werd een ruit van de winkel ingeslagen en werden de sieraden die in de vitrine stonden weggenomen. Het gaat om horloges, armbanden en halskettingen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die deze nacht iets gezien of gehoord hebben zich te melden bij de politie op 0900-8844. Indien men anoniem wenst te blijven dan kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Leiden Fietser rijdt door na aanrijding De politie is op zoek naar een mountainbiker die op vrijdag 13 maart, rond 15.45 uur, op de Hooigracht in botsing kwam met een andere fietsster. De mountainbiker reed over de Hooigracht, gaande in de richting van de Nieuwstraat. Doordat hij niet voldoende rechts hield kwam hij in botsing met een andere fietsster, een 60 jarige Leidse. De fietsster raakte gewond aan haar gezicht en is in het LUMC behandeld. De mountainbiker reed er vandoor zonder zich te bekommeren om de fietser of om zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is een onderzoek naar hem gestart en vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844.

Roelofarendsveen Wederom voorwerp op auto Zondag 15 maart is er een voorwerp op een auto van een paar terecht gekomen toen zij over de Rijksweg A4 ter hoogte van Roelofarendsveen bij het aquaduct reden. Het is nog onbekend of er opzettelijk met iets gegooid is. De politie kreeg even na 14.00 uur de melding. Het paar reed in de richting van Amsterdam en schrok van een klap op de voorruit. Zij raakten niet gewond, maar werden wel geraakt door glassplinters. Het voorwerp, mogelijk een steen, veroorzaakte schade aan de ruit. Het paar heeft in Amstelveen aangifte gedaan. Agenten hebben ter plaatse gezocht naar het voorwerp maar hebben niets gevonden. Zondag 22 februari om 19.30 uur vond een soortgelijk incident plaats op dezelfde locatie. De vrouw reed vanuit Amsterdam en had net het aquaduct verlaten toen zij een voorwerp op haar auto kreeg. Een ieder die informatie kan geven over deze incidenten, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Roelofarendsveen. Dit kan via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000.

Ter Aar Aanhoudingen na winkeldiefstal De politie heeft zaterdag 14 maart rond 15.30 uur een 20 jarige Leiderdorper en een 46 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van diefstal van kleding uit een winkel aan de Stobbeweg, op het industrieterrein. De melding vond rond 14.15 uur plaats. In de winkel werd een persoon betrapt toen hij kleding wilde meenemen zonder deze te betalen. Een getuige seinde het personeel in. Een medewerker is de verdachte achterna gerend terwijl ondertussen de politie werd gebeld. De verdachte hield zich schuil achter een auto en verklede zich kennelijk. In afwachting van de politie hield de medewerker de verdachte in het zicht. De verdachte ging er weer vandoor en werd gezien op de Harsweg. De medewerker verloor daarna de verdachte uit het oog. Naast de auto werd kleding aangetroffen die uit de winkel afkomstig was. In de omgeving van de winkel werd nog meer gestolen kleding gevonden. Omdat werd vermoed dat de verdachte zijn auto had achtergelaten bij de winkel werd er op afstand gepost in burger. Een persoon kwam later naar de auto en reed ermee weg. Op een parkeerterrein op de Woudsedijk-Zuid in Rijnsaterwoude werd de auto staande gehouden. Daar werd ook een tweede persoon in een andere auto aangetroffen. Deze auto bleek de auto van de eerste persoon te zijn. Hierop werden beiden personen aangehouden. In de eerste auto werd gestolen sportkleding aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Reeuwijk Onderzoek naar opzettelijke aanrijding De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijk opzettelijke aanrijding op de Nieuw Dorperweg op zondagochtend 15 maart. Een 23 jarige Gouwenaar liep onder meer een hoofd wond op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Na de aanrijding is een auto met een aantal inzittenden weggereden. Op basis van de gegevens van de auto werd een 22 jarige man uit Bodegraven aangehouden op de Oud Bodegraafseweg. De politie doet nader onderzoek en moet de aangifte van het slachtoffer nog opnemen. Enkele getuigen zijn reeds gehoord.

Boskoop Snelheidscontrole Reijerskoop Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 13 maart 2009 een verkeerscontrole gehouden op de Reijerskoop. Er werd op snelheid, gordel en handsfree bellen gecontroleerd.

Bij de snelheidscontrole werd gebruik gemaakt van een lasergun. Bij een overtreding wordt de bestuurder direct aan de kant gezet om op de overtreding gewezen te worden. Vandaag is met name de snelheid van vracht- en landbouwverkeer gecontroleerd. Hierbij zijn geen snelheidsbekeuringen uitgeschreven.

Wel zijn er 11 bekeuringen voor de autogordel uitgeschreven en 5 bekeuringen voor het niet handsfree bellen.

Verkeerscontroles Reijerskoop Bewoners van de Reijerskoop hebben in het verleden aangegeven zich onveilig in het verkeer te voelen op de Reijerskoop. Ook uit metingen van de politie bleek dat een deel van het verkeer op de Reijerskoop vaak te hard rijdt. De snelheidscontrole van vandaag maakt deel uit van een reeks van controles die tot doel hebben om het verkeer op de Reijerskoop veiliger te maken. Tijdens de controles wordt ook op de snelheid van landbouwverkeer gecontroleerd. De maximumsnelheid voor een landbouwvoertuig is 25 km/h, lager dus dan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur die op de Reijerskoop geldt. De controles worden de komende weken voortgezet.

Bodegraven Aanhoudingen voor inbraak bouwterrein Dankzij een alerte getuige heeft de politie zaterdag 14 maart drie mannen uit Bodegraven aangehouden voor inbraak in een bouwkeet en container. Rond 02.40 uur zag de getuige een auto met hoge snelheid van een in aanbouw zijnd bedrijventerrein aan de Botter komen. Hij reed dwars door een afzethek heen. De getuige volgde de auto en sprak de bestuurder op de Doortocht aan. Ondanks de toezegging van hem om terug te rijden, ging de auto er als een speer vandoor. De politie werd gewaarschuwd en ontdekte dat er op het bouwterrein was ingebroken. Dankzij het goede signalement dat de getuige over de inzittenden van de auto gaf, wist de politie ze zaterdag te achterhalen. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Nieuwerkerk a/d IJssel Gewapende overval op het Kruidvat Op zaterdag 14 maart 2009, omstreeks 12.30 uur, vond er een gewapende overval plaats op de Kruidvat, gevestigd aan de Dorpsstraat 62 te Nieuwerkerk aan den IJssel, hierbij is niemand gewond geraakt. Een blanke man, voorzien van gezichtsbedekking, kwam met een wapen, de winkel in. Hij is er met een tot nog toe onbekende buit vandoor gegaan.

De dader is ingestapt in een gereedstaande personenauto, merk Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 69-RF-SX. Deze auto bleek op 13 maart 2009, rond het middaguur met geweld, ontvreemd te zijn in Rotterdam, aan de Oostzeedijk. De dader was toen een negroïde man van 1.85 uur met een tenger postuur. De ontvreemde auto is tot op heden nog niet aangetroffen.

De politie verzoek getuigen van de overval, of personen die de voornoemde ontvreemde auto hebben gezien, contact op te nemen met de politie Nieuwerkerk aan den Ijssel, middels telefoon 0900-8844

Haastrecht Aangehouden voor vernieling De politie heeft zondag 15 maart rond 04.00 uur op de Bredeweg twee jongens uit Haastrecht van 16 en 17 jaar aangehouden die daar tegels van een rotonde op de weg kapot gooiden en planten uit de grond trokken. De jongens maakten deel uit van een luidruchtige groep die ondanks het verzoek van de politie niet direct wilde vertrekken. Even later zagen de agenten de jongens de vernielingen plegen. Zij zijn daarover verhoord en er wordt proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Ouderkerk a/d IJssel Automobilist en fietser vliegen elkaar in de haren Een 50 jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel en een 61 jarige racefietser uit Schoonhoven vlogen elkaar zondagochtend 15 maart op de IJsseldijk Noord in de haren. De aanleiding was een verkeerssituatie die ontstond toen de automobilist achteruit de dijk op reed op het moment dat daar een groepje wielrenners passeerde met daarin de man uit Schoonhoven. Deze gaf een klap op de auto. De automobilist ging daarop achter het groepje aan waarna de ruzie ontstond. Bij de ruzie werd de Ouderkerker door de Schoonhovenaar in de vinger gebeten. De politie kwam er bij en nam de twee voor verhoor mee. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Gewapende overval op supermarkt Maandag 16 maart rond 05.50 uur vond er een gewapende overval plaats op de Spar supermarkt aan het Doelenplein. Twee daders drongen de winkel binnen op het moment dat de eigenaar zijn zaak opende. Met geld zijn de daders er in de auto van de eigenaar vandoor gegaan. De auto werd op de Groene Singel teruggevonden. Mogelijk dat de daders daar in een andere auto zijn overgestapt. De politie is direct met een uitgebreid onderzoek begonnen, maar tot op heden nog zonder resultaat. Eventuele getuigen van de overval danwel het verwisselen van auto's, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Schoonhoven. Dit kan via 0900-8844. Ook voor andere informatie die kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf kan naar dat nummer gebeld worden.

---------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------Politie Hollands Midden