Gemeente Gilze en Rijen

Frans Geerts uit Gilze kreeg 'de Toekomstsprong'

Afgelopen vrijdag reikte burgemeester R.H. Roep het kunstwerk de Toekomstsprong uit aan Frans Geerts in Gilze.

Het kunstwerk de Toekomstsprong, gemaakt door Piet Haagh, is een speciaal teken van waardering voor markante inwoners in de gemeente. Frans Geerts is zo'n markante inwoner in de Gilzese samenleving.

Hij was maar liefst 35 jaar actief bestuurslid van de buurtvereniging Ver-Bie (Versterstraat/Biestraat in Gilze). Daarvan heeft hij dertig jaar gefunctioneerd als voorzitter. Een tijd waarin hij zich vooral manifesteerde als iemand die van aanpakken weet. In die jaren drukte en verspreidde hij zelf de buurtkrant Ver-Bie-Nieuws. Met carnaval was hij ook van de partij. Ruim negentien jaar was hij 'de architect' van de bouwploeg van de buurtvereniging. Dit leidde tot fraaie creaties.

Daarnaast was hij bij een aantal gouden bruiloften in de buurt de grote animator van de buurtfeesten. "Hij draagt bij aan de saamhorigheid binnen de buurt. In deze tijd van individualisering is dat een grote verdienste", aldus het college van burgemeester en wethouders.

Ook buiten de buurtvereniging heeft de heer Geerts zijn sporen verdiend. Negen jaar was hij actief als secretaris van voetbalvereniging Gilze.