Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 16-03-2009

Koikarpers gestolen

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart werden meerdere koikarpers gestolen.

Op zaterdagavond rond 18.00 uur voerde een 30-jarige vrouw in de achtertuin van haar woning aan het Duivenkamp haar Koikarpers. Alle vissen bleken op dat moment nog aanwezig. De volgende ochtend rond 10.00 uur zag zij dat een deel van haar schutting was losgehaald. Toen zij poolshoogte in de tuin ging nemen, zag zij dat de vier grootste koikarpers waren gestolen. Dat moest dus tussen zaterdagavond en zondagochtend zijn gebeurd.

Het ging om één koi van 50 cm, één koi van 40 cm en twee van 35 cm. De edele vissen waren verschillend van kleur: wit (1), blauw/grijs (1), rood/wit/zwart (1) en geel (1).

Aan getuigen van de diefstal c.q. de voorbereiding daarvan door het loshalen van de schutting, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder gewond

WOERDEN Een motorrijder raakte op zondag 15 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.45 uur reed een 49-jarige automobilist uit IJsselstein over de Golf van Biskaje, komende uit de richting van de Noordzee. Ter hoogte van het Kattegat sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen voorrang aan een motorrijder die uit de tegenovergestelde richting over de Golf van Biskaje kwam, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder raakte ernstig gewond en werd met onder andere botbreuken aan een arm en been per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De automobilist liep door glassplinters lichte verwondingen in zijn gezicht op. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse onderzoek ingesteld en door hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fransman rijbewijs kwijt

MAARSSEN/NIEUWEGEIN Een Franse automobilist moest op in de nacht van zondag 15 op maandag 16 maart zijn rijbewijs inleveren.

Rond 00.25 uur reden agenten op de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Vianen. Ter hoogte van Maarssen werden zij ingehaald door een hard rijdende Fransman. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op 168 geijkte kilometers, waar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De automobilist werd aan de kant gezet en vervolgens naar het politiebureau in Nieuwegein overgebracht. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vijf keer te veel

VINKEVEEN Een automobilist werd op zondagmiddag 15 maart aangehouden omdat hij veel te diep in meerdere glaasjes had gekeken.

Rond 15.50 uur controleerden agenten op de Provinciale weg N201 een 53-jarige automobilist uit De Ronde Venen. Hij had een behoorlijke slok op en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij1125 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

30% te hard

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op zondag 15 maart bleek dat 30% van het verkeer te hard reed.

Tussen 10.30 uur en 12.30 uur werd op de Straatweg op snelheid gecontroleerd. In die twee uur werd de snelheid van 1251 voertuigen vastgelegd, 381 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. Eén automobilist maakte het wel heel bont, hij reed met 98 km/u bijna de dubbele snelheid. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.