Politie Haaglanden

Persberichten 16 maart

Haaglanden , 16-03-2009

Fietsendief laat zich niet afleiden
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar was zondag 15 maart zo geconcentreerd een fietsslot een het vernielen, dat hij niet in de gaten had dat hij werd gadegeslagen door agenten. De surveillerende agenten kregen de man omstreeks 20.40 uur in de smiezen op de Herman Costerstraat. De Hagenaar probeerde met een halve straatklinker een kettingslot te forceren. De agenten hielden hem aan en hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Aangehouden voor autokraak
Den Haag Een 25-jarige man uit Rijswijk is in de vroege ochtend van maandag 16 maart aangehouden op verdenking van een autokraak. De politie kreeg omstreeks half twee een melding over een man die aan het inbreken was in een auto aan de Erasmusweg. In de omgeving kon de politie even later de Rijswijker aanhouden. Omdat uit de auto niets was verdwenen, bleef van de aanvankelijke verdenking een poging tot diefstal over.

Laatste waarschuwing
Den Haag Een 22-jarige man uit Den Haag kreeg zondag 15 maart een laatste kans. De man werd omstreeks elf uur s ochtends op de Schrijnwerkersgaarde betrapt op het rijden zonder rijbewijs in de auto van zijn werkgever. Omdat het de vierde keer was dat de 22-jarige zonder rijbewijs werd betrapt (en de tweede achtereenvolgende keer in de auto van zijn baas) nam de politie contact op met de officier van justitie. Deze besloot dat de auto in beslag wordt genomen als de man er nog één keer in wordt betrapt. Tegen de 22-jarige is proces-verbaal opgemaakt. voor het rijden zonder rijbewijs.

Verdwaalde mijnwerkers
Den Haag/Loosduinen De politie betrapte maandag 16 maart in alle vroegte twee ogenschijnlijk verdwaalde mijnwerkers uit Litouwen. De politie werd omstreeks half drie gebeld door een omwonende van de Landréstraat. In de straat zouden twee mannen fietsen met opvallend veel interesse in geparkeerde personenautos. De mannen zelf vielen op, omdat zij op hun hoofd kleine mijnwerkerslampjes droegen. De politie trof de twee even later aan. Het bleek te gaan om Litouwers van 25 en 30 jaar oud. De 25-jarige had een rugzak vol inbrekerswerktuig bij zich en werd aangehouden.

Burgers houden auto-inbreker aan
Den Haag Dankzij een oplettende getuige kon zondag 15 maart een 41-jarige auto-inbreker uit Voorburg worden aangehouden. De getuige zag de Voorburger omstreeks 14.30 uur in de Bazarstraat in een auto zitten en iets onder zijn jas stoppen. Toen de Voorburger zich kennelijk betrapt voelde, zette hij het op een rennen. De getuige besloot de achtervolging in te zetten en kreeg in de de Ruijterstraat bijval van een tweede alerte burger, die met zijn auto de achtervolging inzette. Op de Bazarlaan wisten de twee de inbreker tot stoppen te brengen en hielden zij hem aan. Zij belden de politie, die de verdachte van hen overnam en naar het bureau bracht. De auto waarin de verdachte had gezeten, werd niet meer aangetroffen. De twee behulpzame burgers zullen door de politie worden bedankt voor hun kordate optreden.

Snelheidscontrole
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Burgemeester Patijnlaan controleerde Politie Haaglanden zondag 15 maart tussen 13.30 uur en 23.00 uur in totaal 3610 bestuurders op hun snelheid. Van hen kunnen 153 bestuurders een bekeuring verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur waar 50 km/uur was toegestaan.

Onder invloed achter het stuur
Leidschendam Een 26-jarige automobiliste reed op maandag 16 maart omstreeks 02.00 uur met een snelheid van 150 km per uur over de Rijksweg A4. De vrouw, die vier passagiers in haar auto had, verklaarde de politieagenten, dat zij haast had en dat zij zojuist twee wijntjes had gedronken. Uit een blaastest bleek, dat dit niet juist was. De vrouw werd aangehouden en blies aan het politiebureau 740 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd en proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Ruzie op het voetbalveld
Rijswijk Een voetbalduel aan de Sammersweg ontspoorde zondag 15 maart om 15.30 uur volledig nadat enkele spelers ruzie met elkaar kregen. Toen een grensrechter een kopstoot gaf, waren de rapen gaar en ontstond op het veld een massale vechtpartij. Meerdere spelers raakten gewond. Een 26-jarige Zoetermeerder deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in naar de wanordelijkheden en zal daarvoor het rapport van de scheidsrechter opvragen.

Te hard door tunnel
Delft De politie nam zondag 15 maart om 12.10 uur van een 20-jarige automobilist uit Delfgauw het rijbewijs in. De man reed door de Irenetunnel met een snelheid van 114 km/u, terwijl 50 km/u het maximum is. De politie maakte tegen de hardrijder proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling
Zoetermeer Een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op maandag 16 maart omstreeks 00.20 uur aangehouden op het perron van de Randstadrail bij de halte aan de Willem Dreeslaan. Deze man werd in de Randstadrail gecontroleerd op zijn vervoersbewijs. Toen bleek dat hij er geen bezat, werd hij hierop aangesproken door controleurs van het vervoersbedrijf. De man bleek erg dronken te zijn en hij werd de tram uitgedragen. Op het perron vond de man het nodig om een controleur op zijn gezicht te slaan. Hierna werd de politie gebeld en zij hebben de man als verdacht van mishandeling aangehouden.

Vrouw aangehouden na doorrijden na aanrijding
Zoetermeer Een 57-jarige vrouw uit Zoetermeer is op zondag 15 maart omstreeks 21.15 uur aangehouden op de Houtsingel. Deze vrouw wordt ervan verdacht, kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Veulenweide. Hierbij raakte twee voertuigen beschadigd. Na de aanrijding reed de vrouw door. Aan de hand van het opgegeven kenteken zagen agenten de vrouw enige tijd later met gedoofde verlichting wegrijden bij een benzinestation aan de Weidedreef. Zij reed vervolgens ook een aantal malen door een roodverkeerslicht. De agenten gaven haar een stopteken, doch hieraan voldeed zij niet en reed gewoon door. Na een korte achtervolging lukte het de agenten om de vrouw op de Houtsingel te controleren. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Op het bureau bleek dat de vrouw geen alcohol had gedronken. Zij kan een aantal bekeuringen tegemoet zien.