Politie Groningen

Maandag 16 maart 2009

Provincie Groningen, 16-03-2009

Lauwersoog: onderzoek naar bedrijfsinbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijfspand in Lauwersoog. Zaterdagmorgen werd de politie geïnformeerd dat onbekenden het pand aan de Rug waren binnengeweest en diverse goederen hadden meegenomen. De inbraak heeft vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsgevonden. De bedrijfsleiding inventariseert wat exact is weggenomen en doet aangifte.

Delfzijl: vrouw zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Een 23-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag op de kruising Fivellaan met de Parallelweg gewond geraakt bij een aanrijding. De Stadjer verleende op de kruising geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Delfzijl. De veroorzaakster van de aanrijding bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Zij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de vrouw last van haar schouder en arm. Ze werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft van het ongeval een analyse gemaakt. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanrijding met drank

De politie heeft zondagochtendvroeg op de Coehoornsingel een 36-jarige man uit Kollumerzwaag aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de Fries met zijn kampeerwagen tegen een geparkeerde auto botste. Hierop werd de man gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De 36-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen controleert de politie op de volgende plaatsen:

Groningen, in de wijken Beijum en Lewenborg, bromfietscontrole

N370, Zuid- en oostelijke ringweg, snelheidscontrole

N46, tussen Bedum en Uithuizen, snelheidscontrole

Ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 5440, aantal overtredingen: 1260, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 962, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.