Consumentenbond


---

16 maart 2009

Nominaties voor Consumentenbond Awards 2009 bekend

De nominaties voor de Consumentenbond Awards 2009 zijn bekend. Het uitreiken van de Consumentenbond Awards is een nieuw initiatief van de Consumentenbond. Met deze Awards wil de bond de Nederlandse consument bewust maken van het feit dat er grote kwaliteitsverschillen zijn tussen producten/diensten. Voor de Consumentenbond Awards dient de consument zelf goede en slechte producten of diensten in. Directeur van de Consumentenbond Felix Cohen: 'Het is een wedstrijd voor en door consumenten. Wij vinden het belangrijk de Nederlandse consument meer te betrekken bij het werk dat wij als Consumentenbond doen.'

De consument beslist

Duizenden consumenten hebben gehoor gegeven aan de oproep van de Consumentenbond om een product/dienst in te dienen via de website. Uit de ruim 3000 inzendingen heeft een deskundig team van de Consumentenbond 8 goed gewaardeerde producten en diensten voor de Topper Awards genomineerd en 10 slecht gewaardeerde producten en diensten voor de Flater Awards.

Stemmen

Consumenten kunnen tot en met 29 maart stemmen op de genomineerde producten en diensten op www.consumentenbond.nl/awards. Op 23 april worden de Consumentenbond Awards 2009 uitgereikt.

De genomineerden voor de Consumentenbond Awards 2009 zijn:

Topper Awards

* Apple iPhone 3G;

* ASN Bank/Triodos Bank/Rabobank als rots in de branding;
* Centraal Beheer Achmea autoschadeverzekering;
* De Nederlandsche Bank/Minister W. Bos;

* Logitech Harmony One;

* Nintendo Wii;

* TomTom autonavigatie;

* Ubuntu open source software.

Flater Awards

* ABN AMRO/Fortis verval solide bank;

* ABP pensioenen;

* Icesave spaarrekeningen;

* ING woekerpolissen;

* KPN InternetPlusBellen;

* Postbank Rentepunten;

* Telfort helpdesk;

* T-Mobile bereikbaarheid netwerk;

* UPC digitale televisie en helpdesk;

* Ziggo helpdesk.