PvdA Rotterdam


EuroGames 2011 in Rotterdam

Ma 16 Mrt 2009 - Redactie
EuroGames 2011 in Rotterdam

Rotterdam heeft de 13e editie van de EuroGames binnengesleept. Dankzij een intensieve lobby komen eind juli 2001 sporters uit heel Europa bijeen voor het grootste sportevenement voor homos, lesbos en bis in Europa.

Op de kick-off afgelopen vrijdag uitte wethouder Mark Harbers zijn vreugde over de komst dit grote evenement met een record aantal van 32 sporten, naar Rotterdam. Harbers overhandigde de organisatoren een voorzittershamer om met daadkracht de organisatie ter hand te nemen en de spelen tot een succes te maken. Oud-atlete Nelli Cooman deelde de eerste slag ermee uit.

De enthousiaste organisatie wil ruim 6000 sporters naar Rotterdam lokken. Deze zullen in verschillende wijken in de stad neerstrijken. Op het Schouwburgplein en bij Ahoy komt veel entertainment en cultuur voor de sporters en bezoekers.

De keuze voor de Maasstad was unaniem. Rotterdam neemt het stokje over van Barcalona waar de EuroGames twee jaar geleden plaatsvond. De Rotterdamse organisatie werkt nauw samen met Boedapest, waarin de spelen in 2012 zullen plaats vinden.

PvdA-raadslid Matthijs van Muijen: Mooi dat we dit evenement naar Rotterdam halen. Dat is goed voor Rotterdam sportstad en betekent tegelijkertijd een impuls om de homo-gemeenschap uitgebreid op diverse plekken in Rotterdam te laten zien. Show your colour is het thema. Jezelf kunnen en willen zijn en respect hebben voor elkaar dat zijn kernwaarden van het evenement.