Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Bewaakte fietsenstalling Station Lobardijen

is inmiddels open

Op donderdagmorgen 12 maart is de bewaakte fietsenstalling bij station Lombardijen aan de Zuidkreek geopend door mevrouw J.N. Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, mevrouw N. Karisli, portefeuillehouder Werk en Economie van de deelgemeente IJsselmonde, NS regiodirecteur H. van Tongeren en OMIJ directeur H. Kosse.

De opening was een sportieve strijd tussen de vier prominenten, op de fiets in het Holland Sport Spel. De winnaar, de heer van Tongeren heeft de fietsenstalling officieel geopend door het stallen van een fiets.

Fietsenstalling
De fietsenstalling is een initiatief van de deelgemeente IJsselmonde. Een belangrijke reden voor de bouw van de fietsenstalling is de overlast van rondslingerende fietsen te beperken en diefstal of vernielingen van fietsen tegen te gaan. Daarnaast wordt eveneens het gebruikersgemak van het station bevordert.
De financiering van de stalling is gedaan door Pact op Zuid, Stadsregio Rotterdam en deelgemeente IJsselmonde.

In de stalling zijn circa 240 plaatsen, voor zowel fietsen, bromfietsen, scooters en motoren. De stalling beschikt eveneens over een werkplaats.
De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur.

OV-fiets
Ook kunnen bij de fietsenstalling OV-fietsen worden gehuurd, de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van de reis. Tijdens openingstijden kunnen abonnees van OV-fiets bij de stalling terecht om een OV-fiets te huren of terug te brengen.
Met OV-fiets biedt NS de reiziger vervoer van deur-tot-deur. Klanten van OV-fiets kunnen snel en makkelijk, zonder borg of legitimatie, een OV-fiets huren om naar hun eindbestemming te rijden. De kosten worden achteraf automatisch geïnd.