Politie Hollands Midden

Boskoop - Snelheidscontrole Reijerskoop

Boskoop, 16-03-2009 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 13 maart 2009 een verkeerscontrole gehouden op de Reijerskoop.

Er werd op snelheid, gordel en handsfree bellen gecontroleerd.

Bij de snelheidscontrole werd gebruik gemaakt van een lasergun. Bij een overtreding wordt de bestuurder direct aan de kant gezet om op de overtreding gewezen te worden. Vandaag is met name de snelheid van vracht- en landbouwverkeer gecontroleerd. Hierbij zijn geen snelheidsbekeuringen uitgeschreven.

Wel zijn er 11 bekeuringen voor de autogordel uitgeschreven en 5 bekeuringen voor het niet handsfree bellen.

Verkeerscontroles Reijerskoop Bewoners van de Reijerskoop hebben in het verleden aangegeven zich onveilig in het verkeer te voelen op de Reijerskoop. Ook uit metingen van de politie bleek dat een deel van het verkeer op de Reijerskoop vaak te hard rijdt. De snelheidscontrole van vandaag maakt deel uit van een reeks van controles die tot doel hebben om het verkeer op de Reijerskoop veiliger te maken. Tijdens de controles wordt ook op de snelheid van landbouwverkeer gecontroleerd. De maximumsnelheid voor een landbouwvoertuig is 25 km/h, lager dus dan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur die op de Reijerskoop geldt. De controles worden de komende weken voortgezet.