Gemeente Diemen


Halfpipe op Van Markenplantsoen

Op het Van Markenplantsoen is een speeltoestel geplaatst met een bijzondere voorgeschiedenis.
skatebaan Van Markenplantsoen
Op het speelterreintje aan het Van Markenplantsoen is een gloednieuwe halfpipe geplaatst. Jongelui kunnen hierop skaten en skateboarden. Dat het toestel er staat, is een rechtstreeks gevolg van een handtekeningenactie van een aantal jongelui uit de buurt.

Handtekeningen
In augustus meldden ze zich bij de burgemeester en vroegen om voor hun leeftijd geschikte speeltoestellen op het Van Markenplantsoen. De oude zijn namelijk weggehaald omdat ze kapot waren en nu was er voor hen niets. Toen is de afspraak gemaakt dat de jongelui handtekeningen in de buurt op zouden halen om hun verzoek kracht bij te zetten. De 150 handtekeningen waren overtuigend en samen met de burgemeester hebben ze toen een passend apparaat uitgezocht.

Handen uit de mouwen
Afgelopen week werd het geplaatst, waarbij de jongens zelf nog even de handen uit de mouwen moesten steken om te zorgen dat het er ook netjes uitziet. De leverancier achtte het jonge initiatief zo de moeite waard dat hij als beloning aanbood een plaatje met de namen van de initiatiefnemers op de skatebaan te plaatsen. Het belangrijkste is nu dat de oudere jeugd ook op het Van Markenplantsoen terecht kan.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---