Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 11.55 uur

Utrecht, 16-03-2009

Fietsdiefstal

AMERSFOORT De politie heeft op zondagochtend 15 maart een 20-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor fietsdiefstal.

Een getuige zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een aantal gestalde fietsen bij het station. Ze voelden aan de sloten van verschillende fietsen. Zij alarmeerden daarop de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat twee mannen met een fiets zonder slot en een fiets met een kapot slot op het Sara Burgerhartsingel lopen. De agenten confronteerden de jongens hiermee en de 20-jarige man bekende direct dat hij de fiets had gestolen. Daarnaast bleek dat deze fietsendief ongeveer dertig fietslampjes en computers bij zich had. Toen de man in verzekering werd gesteld, bleek dat hij een ruime hoeveelheid XTC-pillen en wiet bij zich te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt of de andere fiets ook van diefstal afkomstig is.

Onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 15 maart heeft de politie een 36-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van ongeval.

De man was die avond omstreeks 18.00 uur op de Rijksweg A1 vanuit Amsterdam in de richting van Amersfoort betrokken bij aanrijding met een bestelbus. Toen de verdachte de bestelbus had aangereden reed hij door. De bestuurder van de bestelbus besloot de 36-jarige automobilist te volgen en waarschuwde ondertussen de politie. Agenten konden de man uiteindelijk om 18.55 uur aanhouden op de Rode Leeuw. Een eerste blaastest wees uit dat de man te veel had gedrongen. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 785 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, bovendien is tegen de Amersfoorter een proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van een plaats van ongeval.

Nieuwe locatie Servicepunt Noord

AMERSFOORT - Het Servicepunt noord van de politie Eemland zuid in winkelcentrum Emiclaer wordt de komende week verplaatst. Op de nieuwe locatie gaat de wijkagent van Kattenbroek, Willem Blok, werken vanuit een centraler gelegen kantoor aan Emiclaerhof 142C. Hier is de beveiliging van winkelcentrum Emiclaer ook gehuisvest. De samenwerking en informatie-uitwisseling tussen politie, beveiliging en winkeliers wordt hierdoor nog intensiever. Bewoners kunnen op de nieuwe locatie eveneens op afspraak terecht voor informatie, advies of aangifte.

De voormalige locatie van het Servicepunt noord, gelegen aan de Beurs 25, was open op de donderdagmiddag voor informatie en voor eenvoudige aangiften. Op andere momenten was het Servicepunt toegankelijk na een afspraak. Op de nieuwe locatie wordt geen vrije inloop meer gehouden. Reden hiervoor is het geringe aantal bezoekers tijdens de vrije inloopmiddag (gemiddeld één bezoeker). Om de wijkagent en ander politiepersoneel op deze middag efficiënter en meer doeltreffend in te zetten is gekozen voor toegankelijkheid van het Servicepunt op afspraak. Een afspraak met de wijkagent is overigens ook mogelijk in de avonduren. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het wijksecretariaat van de wijkpolitie via tel. 0900-8844.