Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.10 uur

Utrecht, 16-03-2009

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie mannen op de Pernambucodreef aangehouden omdat zij een auto hadden opengebroken.

Getuigen belden omstreeks 23.30 uur naar de politie omdat men zag dat drie mannen aan het inbreken waren bij een auto die geparkeerd stond op de Cayennedreef. Op weg naar de locatie kregen agente door dat het drietal inmiddels was weggelopen in de richting van de Pernambucodreef.

Op de Cayennedreef zagen agenten een auto staan waarvan de achterruit kapot geslagen was. Op de Pernambucodreef troffen de agenten de drie mannen bij hun eigen auto aan. Het drietal, twee mannen van 18 jaar en één van 20 jaar allen uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de mannen onderdelen van de auto hadden gestolen om vervolgens die onderdelen op hun eigen auto te monteren.

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

De politie kreeg rond 05.30 uur een melding dat er een aanrijding op het Zandpad had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten twee bestuurders aan. Men was elkaar op het Zandpad gepasseerd en met de autospiegels tegen elkaar aan gekomen. Hierdoor was schade ontstaan. In eerste instantie wilde één van de bestuurders, een 25-jarige man uit Den Bosch, door rijden, maar hij besloot toch te blijven staan en de schade te regelen.

De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de man een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 620 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Op de Vismarkt vond zondagmorgen een beroving plaats. Hiervan werd een

22-jarige man het slachtoffer.

Een 22-jarige Utrechter werd rond 05.40 uur aangesproken door een andere man. De man vroeg om een vuurtje. Toen het slachtoffer aangaf dat hij geen aansteker op zak had, bleef de man aandringen en stak zijn hand in de broekzak van het slachtoffer. Uiteindelijk merkte de Utrechter dat de verdachte zijn mobiele telefoon uit zijn zak had gehaald. De verdachte renden hierna hard weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Getuigen houden autokraker aan

UTRECHT Een autokraker werd op zondagmiddag 15 maart op heterdaad betrapt. Hij ging ervandoor, maar werd kort daarna door getuigen aangehouden.

Zondagochtend parkeerde een 31-jarige man uit Utrecht zijn auto op de Veilingstraat en ging aan het werk in een daar gevestigde horecagelegenheid. Rond 16.00 uur zag hij dat een collega van hem naar buiten vloog en een andere collega riep dat er in de auto van de Utrechter werd ingebroken. De collega en meerdere getuigen gingen achter de vluchtende autokraker aan. Hij liet zijn buit, een laptop vallen. Dat mocht hem niet baten: hij werd op de Hubert Poortstraat door de getuigen in de kraag gevat. In afwachting van de politie werd de verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, door hen onder controle gehouden. Hij werd even later aan agenten overgedragen en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen scooter

UTRECHT Twee jongemannen werden op zondag 15 maart aangehouden in verband met een gestolen scooter.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich op de Westerkade verdacht gedroegen en op een scooter zonder kentekenplaat reden. Agenten gingen ter plaatse en zagen de jongens op de Lijnpadstraat bij een schuur staan. De agenten zagen dat er een scooter in de schuur stond, maar het tweetal, jongemannen van 18 jaar uit Utrecht, trok de schuur snel dicht en weigerde die te openen. Ook toen één van de ouders van hen ter plaatse kwam, werd geweigerd de schuur te openen. Met toestemming van een hulpofficier van justitie forceerden agenten daarop de schuurdeur. Zij namen de scooter in beslag en hij bleek van diefstal afkomstig te zijn. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en één van hen deed afstand van de gestolen scooter. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Fietser toont begrip

UTRECHT Een fietser beledigde in de vroege ochtend van zondag 15 maart een politiebiker. Hij mocht dat met twee bekeuringen bekopen.

Rond 05.00 uur stond een politiebiker op de Neude. Hij zag een fietser zonder verlichting aan komen rijden en hoorde dat die man scheldwoorden naar hem riep. De agent ging achter hem aan. Aanvankelijk weigerde de fietser te stoppen, maar op de Lange Jansstraat sneed de agent hem af, waardoor hij wel moest stoppen.

De fietser bekende de agent te hebben uitgescholden. Hij begreep dat dit niet acceptabel was en dat hij daarvoor werd bekeurd. Hij kreeg tevens een bekeuring omdat zijn fietsverlichting niet werkte.

Cameratoezicht

UTRECHT Een fietsendief liep op zondag 15 maart dankzij cameratoezicht tegen de lamp.

Rond 13.15 uur was op camerabeelden van winkelcentrum Lunetten te zien dat een man een fiets aan het stelen was. Agenten werden direct die kant op gestuurd en zij zagen de verdachte op de brug van de Oeral fietsen. Hij had niet één, maar twee opengebroken fietsen bij zich. De verdachte, een 49-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en de agenten namen de fietsen in beslag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.