Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2009

Automobilist gewond na éénzijdige aanrijding

Nijverdal

Een 25-jarige automobilist uit Hengelo raakte zondag 15 maart omstreeks 19.30 uur gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de Helmkruid in Nijverdal. De automobilist nam waarschijnlijk de rotonde iets te stevig waardoor de auto rechtdoor gleed en tegen een boom tot stilstand kwam. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-029717)

FietsKijkDag Politie Vriezenveen

Vriezenveen

Op donderdag 19 maart en vrijdag 20 maart 2009 vinden er weer een tweetal fietskijkdagen plaats bij de politie in Vriezenveen.

Op dit moment staan in Vriezenveen vele fietsen te wachten op hun eigenaar. Mist u een fiets dan bent u op deze dagen welkom in het politiebureau in Vriezenveen om te kijken of uw fiets ertussen staat.

De kijkdagen vinden plaats op:
- Donderdag 19 maart van 14.30 uur tot 16.30 uur
- Vrijdag 20 maart van 14.30 uur tot 16.30 uur

U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen.

Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Automobilist gewond na éénzijdige aanrijding Enschede
Een 46-jarige automobilist uit Enschede raakte zondagavond 15 maart omstreeks 18.30 uur gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede. De automobilist reed over de N18, uit de richting van Haaksbergen. Vermoedelijk reed de automobilist met zijn rechter wielen in de berm. Door een correctie verloor de man de macht over het stuur en vloog de auto over de kop en kwam aan de overkant tot stilstand. De man raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-029710)

Met ruim 1,87 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 53-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 16 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en daarbij een aanrijding veroorzaakte.

Maandagmorgen 16 maart omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Langestraat in Hengelo. Bleek dat een 53-jarige automobilist in zijn auto achteruit tegen een geparkeerde taxi was gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,87 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-029770)

Jongen op heterdaad betrapt tijdens diefstal Enschede
Een 17-jarige jongen uit Enschede werd op zondag 15 maart aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal van bliksemafleiders op een dak van een gebouw aan de Kuipersdijk in Enschede.

Zondagavond 15 maart omstreeks 18.00 uur de politie kreeg een melding dat twee jongens zich verdacht ophielden op een dak van een gebouw aan de Kuipersdijk in Enschede. Toen de politie arriveerde gingen de twee er snel vandoor. De politie kon één van hen, een 17-jarige Enschedeër, aanhouden. Hij was samen met zijn maatje bezig de bliksemafleiders te verwijderen van een dak. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte. (09-029704)

tel. 053-4555588


---- --