Politie Limburg-Zuid

Honderden kilo's hard drugs aangetroffen

Gezamenlijk persbericht politie en justie

Politie en Justitie hebben afgelopen donderdagmiddag invallen gedaan in een tweetal woningen aan de Gatestraat in Landgraaf en in drie woningen aan de Gover Flinckstraat, Mesdagstraat en Jan Maenenstraat in Heerlen. Hierbij werden zeven personen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 33 jaar en één van 40 jaar uit Landgraaf, een 33-jarige Heerlenaar en drie vrouwen afkomstig uit Heerlen, Landgraaf en Kerkrade respectievelijk in de leeftijd van 58, 37 en 32 jaar oud. Vanmorgen werd tevens een 62-jarige vrouw uit Kerkrade aangehouden. Zij worden allen verdacht van overtreding van de Opiumwet en/of het wiswassen van geld.

Bij de invallen werd circa 400 kg. aan amfetamine en ongeveer 1000 kg. aan grondstoffen en ander versnijdingsmateriaal aangetroffen. Verder werd een nog onbekende hoeveelheid vloeistoffen en een groot geldbedrag ontdekt. In een pand aan de Industriestraat in Kerkrade stuitte de politie ook nog op een hennepplantage met ongeveer 800 plantjes. De amfetamine was bestemd voor de Duitse markt.

Nadere informatie kunt u ontvangen op een persbijeenkomst vanmiddag om 15:00 uur op het bureau van de Divisie Regionale Recherche, Spoorlaan 55 in Heerlen. U wordt dan in de gelegenheid gesteld de inbeslaggenomen goederen te filmen en te spreken met de persofficier.

Mocht u geen kans zien zelf opnames te maken, dan kunt u - onder bronvermelding - gebruik maken van camerabeelden van PIT.TV.

16-03-2009, Zuid-Limburg