Gemeente Dalfsen

Wijkteams Dalfsen krijgen elektrische bestelwagens

16-03-2009

De gemeente Dalfsen gaat over tot de aanschaf van een eerste elektrische auto. De elektrische variant is stil, zuinig, toekomst gericht en maakt gebruik van alternatieve brandstof.

Dalfsen - De gemeente Dalfsen gaat over tot de aanschaf van een eerste elektrische auto. De elektrische variant is stil, zuinig, toekomst gericht en maakt gebruik van alternatieve brandstof. Afhankelijk van de ervaringen is het voornemen om elk jaar een auto te vervangen door een elektrische bestelauto.

De gemeenteraad van Dalfsen heeft in december 2008 het meerjarenprogramma klimaat en duurzaamheid vastgesteld. In dit kader wordt nu bij elke investering gekeken of een aankoop wel duurzaam is. Zo is bij de vervanging van een bestelwagen voor het wijkteam Dalfsen afgelopen maand nadrukkelijk gekeken of een elektrische wagen een haalbare optie was. Dit bleek het geval.

Het college heeft dan ook op 10 maart besloten om over te gaan tot de aanschaf van een eerste elektrische auto. Afhankelijk van de ervaringen is het voornemen aanwezig om in principe elk jaar een auto te vervangen door een elektrische bestelauto.
Wethouder Ton de Vries bekijkt het testexemplaar Wethouder Ton de Vries bekijkt het testexemplaar