Politie Rotterdam Rijnmond


* FIETSER AANGEREDEN DOOR AUTOMOBILIST
ROTTERDAM - Een echtpaar fietste zondagmiddag om ongeveer vijf uur op de Verboomstraat in Charlois. De 39-jarige vrouw had haar 3-jarige dochtertje in een stoeltje achterop. Een automobilist reed achteruit juist op het moment van het passeren van het fietsende stel. Hij lette daarbij niet goed op en reed tegen de fiets van de vrouw. Zij verloor haar evenwicht, maar kon nog net voorkomen dat het kind met de fiets op de grond viel. De automobilist stapte uit, controleerde de achterzijde van de auto en toen hij vaststelde dat hij geen schade had stapte hij weer in en reed weg. De identiteit van de automobilist is bij de politie bekend en die stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
Politieagenten hielden zondagmorgen en -middag op de Rijksweg A15 10 bestuurders aan voor diverse verkeersovertredingen. De bekeuringen die tussen zeven uur 's morgens en twee uur 's middags zijn uitgereikt waren ondermeer voor te hard rijden (6), rijden door roodlicht (1), niet volgen van de verplichte rijrichting (1), niet voeren van een kentekenplaat op een aanhanger (1) en onnodig links rijden (1).


* JONGE ROTTERDAMMERS AANGEHOUDEN VOOR BEKLADDEN RAMEN VAN

METROSTATION
ROTTERDAM-OOST / ZEVENKAMP - De politie heeft zondagavond rond half negen
twee jongens en twee meisjes uit Rotterdam aangehouden voor het bekladden van ramen van het metrostation Zevenkamp. Het viertal van 11, 12 en 13 jaar oud bekladde met stiften enkele ruiten van het station. Naar aanleiding van camerabeelden van de RET stelde politiepersoneel een onderzoek in en hield het viertal aan. Zij waren in het bezit van verschillende stiften. Deze werden in beslag genomen. De jonge Rotterdammers werden overgebracht naar het politiebureau en kregen een boete.


* AUTO-INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 40-jarige Rotterdammer is zondagmiddag op heterdaad aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Blaardorpstraat.
Rond vijf uur werd gemeld dat de man inbrak en was weggereden op een rode scooter. Direct werd door de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. Rond tien voor zes zagen politieagenten de man over de Crooswijkseweg rijden in de richting van het Goudseplein. Bij het zien van de agenten ging de man ervandoor. Na een korte achtervolging is de verdachte aangehouden in ingesloten. Tijdens zijn vlucht had hij de gestolen radio weggegooid.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET VUURWAPEN
ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen zagen zondagavond om ongeveer half negen, een auto rijden op de Burg. Baumannlaan, waarvan hen bekend was dat de chauffeur een ongeldig verklaard rijbewijs had. Tevens was bekend dat de man veroordeeld was voor vuurwapenbezit. Nadat zij de 33-jarige Rotterdammer hadden aangesproken en zij de zaak in onderzoek hadden, nam de man ineens de benen. De politiemensen zetten de achtervolging te voet in en via de Baanweg kwamen zij terecht op de Rotterdamse Rijweg. Tijdens de achtervolging zagen zij dat hij een voorwerp weggooide, wat later bleek een vuurwapen te zijn. De verdachte is ter plaatse via een zogenaamde BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachte) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* DRONKEN POOL AANGEHOUDEN NA RIJDEN DOOR ROOD VERKEERSLICHT

SPIJKENISSE - De politie heeft zondagavond rond negen uur een 36-jarige autobestuurder uit Polen aangehouden voor diverse overtredingen.
Agenten zagen de man door een rood verkeerlicht rijden op de kruising tussen de Heemraadlaan en de Hekelingseweg. Hierop hielden zij hem staande. Uit onderzoek bleek de Pool onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg verschillende bekeuringen.


* POLITIE ONDERZOEKT BEROVING OLYMPIAWEG
FEIJENOORD-RIDDERSTER / GROOT IJSSELMONDE - Toen 6 leden van de voetbalvereniging DHZ aan de Olympiaweg zondagavond om ongeveer kwart over tien naar huis wilden gaan, werden zij overvallen door drie mannen. Eén van de leden deed het hek op slot terwijl de rest door liep naar hun auto's.
Toen hij tumult om zich heen hoorde voegde hij zich bij de groep en vervolgens werd van hem en van twee vrouwen de tassen uit de handen gerukt. In één van de tassen zat de dagopbrengst van de kantine van de voetbalvereniging.
De politie vraagt getuigen van dit voorval, of mensen die anderszins informatie hebben over de zaak, om contact op te nemen met de recherche van Feijenoord-Ridderster op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* MAN BEROOFD VAN FOTO- EN FILMAPPARATUUR

VLAARDINGEN - De politie van district Waterweg-Noord onderzoekt de beroving van een 26-jarig Vlaardinger. De man liep zondagochtend, om ongeveer vijf uur, op het Heemtuinpad toen hij werd benaderd door vermoedelijk drie mannen. Zij beroofden de man van zijn foto- en filmapparatuur. De drie zijn daarna weggevlucht. Het slachtoffer raakte licht gewond.


* VIER MANNEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie hield zondagmorgen vroeg vier Rotterdammers (23, 24, 24,en 32 jaar) aan die betrokken waren bij een vechtpartij op de Kruiskade.
Rond kwart voor zeven werd gemeld dat de 32-jarige man zwaar gewond was geraakt in zijn gezicht, toen hij door de 23-jarige met een stuk glas in zijn gezicht was gesneden. Het tweetal had ruzie om een meisje. Nadat het tweetal, met in hun kielzog een aantal vrienden, uit de horecagelegenheid was gezet ging de ruzie op straat verder. De 23-jarige stapte vervolgens bij de 24-jarige in de auto en gingen er vandoor. Gealarmeerde politieagenten troffen de auto met daarin de 24, 24, en 23 jarige in de nabijheid aan en hielden de inzittenden aan. De gewonde man was inmiddels overgebracht naar het Ersamus MC.
Bij de 24-jarige bestuurder werd een fikse hoeveelheid verdovende middelen en geld aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Na verhoor bleek dat de gewonde man eveneens verdachte te zijn waarna ook hij, nadat hij was gehecht, werd aangehouden. Het viertal is in verzekering gesteld, het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
SCHIEDAM - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie op zondagmiddag tussen kwart over vier en kwart voor zes een alcoholcontrole gehouden op de Horvathweg.
Politiemensen controleerden in totaal 142 bestuurders. Twee mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN MET (NEP)VUURWAPEN

SCHIEDAM - De politie van district Waterweg-Noord kreeg zondagavond om ongeveer acht uur een melding dat er drie jongens met een vuurwapen waren
gezien op bij NS station Centrum. De gearriveerde politiemensen zagen de jongens op de trap van perron 5 zitten waar zij inderdaad een vuurwapen in de hand bleken te hebben. De jongens, Schiedammers van 14- en 16 jaar oud, werden volgens de BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. Hierna bleek dat het om een nepvuurwapen ging. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VROUWEN AAN VOOR WINKELDIEFSTAL

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zondagmiddag rond half drie in een winkel aan de Coolsingel drie vrouwen van 19 en 21 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van winkeldiefstal. De twee vrouwen uit Rotterdam en één vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats waren in gezelschap van een 14-jarige jongen uit Rotterdam. Winkelbeveiligers hielden het viertal staande voor diefstal van verschillende sierraden. Gewaarschuwde politiemensen hielden hen aan en brachten hen over naar het politiebureau. De jongen bleek niets met de diefstal te maken te hebben. De drie winkeldieveggen waren in het bezit van diverse sieraden waaronder oorbellen, armbanden, een neuspiercing en een horloge. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONDERZOEKT BEDREIGING
OUDE NOORDEN - De politie onderzoekt een bedreiging van een 48-jarige man die zondagavond op de Rodenrijsestraat plaatsvond. Rond kwart over tien liep de Rotterdammer, samen met drie andere vrienden, over de Rodenrijsestraat toen zij ter hoogte van een hek een man zagen staan. Deze man sprak vervolgens de aangever aan en trok een zilverkleurig pistool. Het viertal ging ervandoor en zocht dekking achter een geparkeerd staande auto. De man liep vervolgens weg in de richting van de Delfgauwstraat. Door het slachtoffer werd direct de politie gewaarschuwd die een onderzoek in de omgeving instelde maar geen verdachte meer aanhield. De recherche van district Noord zet het onderzoek voort.


* RECTIFICATIE N.A.V. POLITIEPERSBERICHT VRIJDAG 13 MAART 2009

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN DRUGS

VLAARDINGEN - Naar aanleiding van diverse meldingen over drugsoverlast stelden politieagenten in een woning aan de van der Spiegelstraat een onderzoek in.
Drie minderjarigen, twee meisjes van 14 en 16 en een 16-jarige jongen, zijn dinsdagmiddag aangehouden nadat ze de woning verlieten. Allen bleken in de woning softdrugs te hebben gekocht. Aansluitend stelden de agenten een onderzoek in de woning in en hielden drie Vlaardingers aan, twee van 37 jaar en een 18-jarige. Na onderzoek in de woning werd 50 gram softdrugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen en wordt vernietigd.
De minderjarigen zijn na verhoor heengezonden. De overige drie verdachten krijgen een proces-verbaal voor de Opiumwet.