Politie Gelderland-Midden

Arnhemse verdachte van oplichting aangehouden

Publicatiedatum: 16-3-2009 13:41:30

ARNHEM - Een 48-jarige Arnhemmer is eind februari van dit jaar op de luchthaven van Frankfurt aangehouden. Tegen de man was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd wegens verdenking van oplichting. Zo zou de Arnhemmer in 2004 tientallen reizigers uit Nederland voor tienduizenden euro's hebben opgelicht.

Het vermoeden bestond dat de Arnhemmer, destijds eigenaar van het reisbureau Friends Travel, naar het Brazilië was vertrokken. Nadat diverse reizigers aangifte hadden gedaan werd tegen de Arnhemmer een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Eind februari is de man op de luchthaven van Frankfurt door de politie aangehouden. De Arnhemmer is afgelopen vrijdag overgeleverd aan de politie Arnhem. Zij gaan verder met het onderzoek.

Opgestreken
Bij de politie in Arnhem liggen 36 aangiftes van gedupeerde reizigers uit heel Nederland. Zij zijn gezamenlijk voor ruim 70.000 euro gedupeerd doordat de reizen, die ze destijds bij het in Arnhem gevestigde reisbureau hadden geboekt en betaald, nooit waren gearrangeerd. De Arnhemmer wordt ervan verdacht het geld zelf te hebben opgestreken. Verdachte komt vandaag bij de rechter-commissaris. Hij beslist of de Arnhemmer langer moet worden vast gehouden. (04-212071)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---