Partij van de Arbeid

'Eindelijk stop stilzwijgend verlengen verzekering'

16-03-2009 01:17

De PvdA is blij dat de directeur van het Verbond van Verzekeraars
zaterdag in het programma Kassa heeft gezegd deze zomer te stoppen met het stilzwijgend verlengen van verzekeringen. Kamerlid Mei Li Vos pleit al langer voor het stoppen van stilzwijgend verlengen van verzekeringen.

De PvdA wil dat mensen sneller kunnen overstappen van de ene verzekering naar de ander. Vos: Ik vind het erg goed als de verzekeraars het zelf regelen met bindende zelfregulering, dat gaat namelijk veel sneller dan dat we het in een wet moeten regelen. Dat betekent ook dat mensen sneller af kunnen van verzekeringen die ze niet meer nodig hebben of goedkoper bij een andere verzekeraar kunnen krijgen. Mocht het niet werken, dan kunnen we altijd het in een wettelijke regeling doen, maar de voorkeur heeft de snelle oplossing van het verbond van verzekeraars.

Vos pleit al langer voor het stilzwijgend verlengen van verzekeringen: Verzekeringen ga je vaak aan voor langere tijd, terwijl in de tussentijd de premies voor nieuwe klanten soms worden verlaagd. Aan die ongelijkheid moet een einde komen.'