DHV Groep Las Palmas top 3 positie bij MIPIM Awards 2009

Verschijningsdatum

13-03-2009

Meer informatie Mirjam C.H. Soeterbroek Manager Corporate Communications (033) 468 20 15

Het gebouw 'Las Palmas' in Rotterdam heeft een top 3-positie behaald bij de prestigieuze internationale MIPIM Award 2009. Advies- en ingenieursbureau DHV was verantwoordelijk voor de constructie van het gebouw, dat deelnam in de categorie 'Herontwikkelingsprojecten'.

Constructieve uitdaging
Het gebouw is een goed voorbeeld voor duurzame vastgoedontwikkeling. Las Palmas is de voormalige werkplaats van de Holland Amerika Lijn (1952). Bram van de Kaa, projectleider bij DHV: "Door de totaal nieuwe bestemming van het gebouw en het toevoegen van een kantoorpenthouse op het bestaande dak, lag er een behoorlijke constructieve uitdaging. Kenmerkend voor de bestaande constructie zijn de betonnen paddestoelkolommen. Enkele hiervan moesten gesloopt worden om grote, open ruimten te creëren. Las Palmas is een gebouw met uniek draagvlak. Zo uniek dat de ontwikkelaar ervan, OVG, en DHV er nu zelf kantoor houden."

De elementen die het duurzame karakter van het project onderstrepen zijn:

* Een bijzondere mix van sociaal, cultureel en zakelijk gebruik
* Meervoudig ruimtegebruik bovenop een bestaand pakhuis
* Multifunctioneel penthouse (geschikt voor zowel kantoren als appartementen)

* Groene daktuin

* Prefab ontwerp voor het penthouse, voor een efficiënte en effectieve constructie in het ontwikkelingsgebied

Wereldwijde Award
De MIPIM in Cannes is de belangrijkste vastgoedbeurs ter wereld. De MIPIM Awards worden jaarlijks toegekend aan vastgoedprojecten die een uitstekende prestatie leveren op het gebied van architectuur en innovatie. De winnaars werden gisteravond bekend gemaakt tijdens een galaceremonie in Cannes. DHV is verantwoordelijk voor de constructie van Las Palmas. Het gebouw werd ontworpen door Benthem Crouwel Architecten in opdracht van OVG Projectontwikkeling. Het project 'Les Ecuries de la Chasse Royale' in Brussel is de uiteindelijke winnaar geworden in deze categorie.