DHV Groep DHV levert afvalwaterzuiveringssysteem in Australië

Verschijningsdatum 16-03-2009

Meer informatie Werner Tolsma (033) 468 20 15 06-41 43 01 81

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een contract getekend voor de bouw van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in een buitenwijk van de Australische stad Perth. Het betreft de vijfde installatie nabij Perth waarvoor DHV haar gepatenteerde technologie levert. De zuiveringsinstallatie heeft een capaciteit van 20.000 m3/d.

DHV's Carrousel®-technologie is een afvalwaterzuiveringsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van actief slib en speciaal ontworpen hydraulische tanks. De technologie komt voort uit de jaren 70 en dient nog steeds als basis voor vele zuiveringsinstallaties. De technologie is meer dan 1200 keer met veel succes toegepast over de hele wereld, onder meer in de Verenigde Staten en de Volksrepubliek China.

Eerder was DHV al betrokken bij de modernisering en nieuwbouw van vier rioolwaterzuiveringsinstallaties ten Zuiden van Perth welke direct leiden tot het halen van strikte effluenteisen. Op basis daarvan is DHV door Western Australia Water Corporation voorgeschreven als leverancier voor het ontwerp en levering van de belangrijkste apparatuur van de nieuw te bouwen installatie in Alkimos.

Opvallend detail van de installatie die in Alkimos zal worden gebouwd, is de vergrote diepte van de beluchtingtanks. Dit concept is in Nederland voor het eerst succesvol toegepast op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn.

De uitvoering van het project is in handen van de Alkimos Water Alliance. Dit samenwerkings¬verband is geselecteerd om het contract uit te voeren namens de Western Australia Water Corporation, inclusief de aanleg van het rioolsysteem met pompstations. De Alkimos Water Water Alliance wordt gevormd door de Australische Water Corporation, Brookfield-Multiplex, MacMahon, en Züblin.