Gemeente Leeuwarderadeel


Showband Takostu (Stiens) op tournee naar Spanje

16-03-2009 14:22

De Stienser trots Takostu is uitgenodigd om als enige Nederlandse band deel te nemen aan het "Festival Internacional de Musica de Festa" in Castellon de la Plana.

Hier zullen ook muziekgroepen aanwezig zijn uit Mexico, Zwitserland, Tsjechië, Slovenië, de Franse Antillen en Slowakije. Al deze muzikanten worden ondergebracht in een hotel, aan het strand van de Middellandse Zee, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Barcelona.

Vanaf donderdagochtend zal Takostu vier dagen lang deelnemen aan diverse gevarieerde (mars-)optredens zoals grote optochten, bloemencorso's en diverse podium optredens. Bij deze optredens op pleinen in het centrum van de stad zal ook de regionale televisie van Castellon en Valencia aanwezig zijn. Zaterdagmorgen wordt een afvaardiging van iedere muziekgroep ontvangen door de burgemeester op het stadhuis en is het gebruikelijk dat iedere groep een geschenk zal aanbieden.

Takostu zal namens de burgemeester van de gemeente Leeuwarderadeel een tinnen bord met het gemeentewapen aanbieden aan de burgemeester van Castellon de la Plana. Op zondagavond wordt het festival afgesloten met een hele grote optocht waar duizenden toeschouwers op af komen.

Op de foto: Takostu tijdens het WMC in Kerkrade
---