Onderzoek Staatsloterij is mosterd na de maaltijd

16/03/2009 14:31

Morand Juridische Bijstand

Alkmaar - De aankondiging van de Staatsloterij om een onderzoek te starten naar de mogelijkheid om inzicht te geven in de winkansen komt voor de deelnemers te laat. Aldus Ferdy Roet, directeur van Loterijverlies.nl . De Staatsloterij is hiertoe al sinds 2006 verplicht, zoals bepaald in de Reclamecode voor Kansspelen. De Staatsloterij heeft al eerder aan de Reclame Code Commissie toegezegd uiterlijk april 2008 een website te lanceren met informatie over de winkansen. Tot op heden is deze website en informatie nog altijd niet beschikbaar.

De aankondiging van de Staatsloterij een onderzoek te starten om meer transparantie mogelijk te maken, volgt op de schokkende onthulling van Loterijverlies.nl dat de Staatsloterij met regelmaat niet voldeed aan het wettelijke minimum uitkeringspercentage en zodoende vele miljoenen niet heeft uitgekeerd.

Waarom de Staatsloterij tot op heden geen inzicht geeft in de winkansen is geheel onduidelijk. De nieuwe toezegging van vandaag komt Loterijverlies.nl dan ook niet geloofwaardig voor en is mosterd na de maaltijd.

Vanzelfsprekend neemt Loterijverlies.nl bovenstaande mee in de reeds lopende procedure. De procedure is gestart vanwege het toevoegen van niet-bestaande lotnummers aan trekkingen van de Staatsloterij.

Aanmelden voor de procedure is nog altijd mogelijk via de website van Loterijverlies.nl.

http://www.loterijverlies.nl

http://www.morand.nl