Gemeente Hoorn

Hoorn gaat verder met BespaarDaar-loket

De gemeente Hoorn geeft opnieuw een bijdrage aan het CO2 Servicepunt, de provinciale organisatie die het project Bespaar Daar coördineert. Bewoners kunnen bij dit servicepunt terecht voor al hun vragen over energiebesparing en duurzame energie. BespaarDaar is een initiatief van de Noord-Hollandse gemeenten, de Amsterdamse stadsdelen en het CO2-servicepunt van de provincie Noord-Holland. Omdat in bestaande woningen veel energie wordt gebruikt, zijn er ook veel besparingmogelijkheden.

Met BespaarDaar worden woningeigenaren op laagdrempelige wijze geïnformeerd over de energieprestatie van hun woning. Zo kunnen zij een energiescan invullen, waaruit een advies komt over mogelijke maatregelen die zij kunnen treffen. En bewoners kunnen zien of er in hun gemeente een subsidieregeling is voor een duurzaam energiepakket. Ook staat de site vol met informatie over energiebesparende maatregelen.

Wethouder Jan de Boer is enthousiast over het Bespaar Daar-loket: Vooral in bestaande woningbouw valt nog heel veel te verbeteren, maar ook te verdienen. Door energiezuinige aanpassingen door te voeren kunnen bewoners honderden euros per jaar besparen. En voor veel van die aanpassingen heeft de gemeente Hoorn subsidiemogelijkheden. Het loont dus echt de moeite om eens op www.bespaardaar.nl te kijken. En, niet onbelangrijk, het brengt ons ook weer een stapje dichter bij een Puur Hoorn!
Laatste wijziging van deze pagina: 16 maart 2009