Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden Politie neemt elf rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend elf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Van nog eens twee bestuurders kon het rijbewijs niet ingenomen worden omdat zij er niet van in het bezit waren. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Ook weigerden twee bestuurders om mee te werken aan zo'n onderzoek. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk hield de politie zondag 15 maart rond 04.30 uur een 27 jarige automobilist op de Lavendelhof aan. Eénmaal op het politiebureau deed hij een mislukte poging om weg te komen. Hij weigerde ook iedere medewerking aan een ademanalyse. Voor deze weigering krijgt hij een proces-verbaal. Ook moest hij nog een boete van 140, 65 betalen die nog voor hem open stond.

In Voorhout werd zaterdag 14 maart rond 20.40 uur op de Basilicumhof een 51 jarige automobilist uit Voorhout aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 625 ug/l.

In Leiden controleerde de politie vrijdag 13 maart rond 20.30 uur op de Molenwerf een 33 jarige automobilist uit Leiden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol maar weigerde iedere medewerking om dat te onderzoeken. Hij krijgt daarvoor proces-verbaal. Zondag 15 maart rond 06.30 uur hield de politie op de Julianastraat een 35 jarige automobilist uit Voorschoten aan. Hij reed zonder rijbewijs en had gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 645 ug/l. Het was voor de man sinds 1996 de negende keer dat hij voor dit feit met de politie in aanraking kwam.

In Leiderdorp hield de politie vrijdag 13 maart rond 17.20 uur op de Van der Valk Boumanweg een 38 jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 690 ug/l.

In Hoogmade trof de politie zaterdag 14 maart rond 01.55 uur op het plein een 17 jarige jongen uit Leiderdorp aan die met te veel drank op achter het stuur van een auto zat. De uitslag van zijn ademanalyse was 505 ug/l. Omdat de jongen nog niet in het bezit kon zijn van een autorijbewijs werd zijn bromfietsrijbewijs ingenomen.

In Ter Aar reed zondag 15 maart rond 03.40 uur een 23 jarige automobilist uit Woubrugge zonder verlichting en trok zo de aandacht van de politie. Bij de controle die volgde werd drankgebruik bij de man vastgesteld. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 615 ug/l.

In Bodegraven hield de politie zondag 15 maart rond 03.25 uur op de Oud Bodegraafseweg een 22 jarige automobilist uit Bodegraven aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 705 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vrijdag 13 maart rond 23.30 uur op de Schielandweg een 31 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehoude. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 740 ug/l. Een kwartier later hield de politie op de Europalaan een 42 jarige automobilist uit Rotterdam aan. Hij kwam tot 640 ug/l. Het was voor hem niet de eerste keer dat hij voor dat feit met de politie in aanraking kwam. In 2007 werd 300 ug/l. bij hem vastgesteld. Zaterdag 14 maart werd rond 02.00 uur op de Schielandweg een 38 jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 610 ug/l. Zondag 14 maart rond 02.30 uur hield de politie een 25 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Hij reed zonder rijbewijs en had gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 660 ug/l.

In Schoonhoven controleerde de politie vrijdag 13 maart rond 21.45 uur op de C.G. Roosweg een 60 jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek. Agenten stelden vast dat hij met te veel drank op achter het stuur zat en hielden hem aan. Daarna volgde een ademanalyse met als uitslag 605 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 19 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Noordwijk ( 2x ), Katwijk, Oegstgeest ( 2x ), Leiden ( 5x ), Voorschoten ( 3x ), Nieuwerkerk aan den IJssel ( 3x ), Gouda ( 2x ) en Schoonhoven.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.