Gemeente Giessenlanden


Vierde plaats voor Giessenlanden

In de ranglijst van best presterende gemeenten is de gemeente Giessenlanden op de vierde plaats geëindigd. De ranglijst is samengesteld op basis van een onderzoek onder de inwoners van 151 van de 441 gemeenten in Nederland.

Klantvriendelijk

Inwoners konden hun gemeente beoordelen op een zestal rollen: als kiezer, klant, onderdaan, partners, wijkbewoner en als belastingbetaler. Er is van alles gemeten, van de tevredenheid over voorzieningen in de buurt tot de wachttijden aan het loket op het gemeentehuis.

Â

Prestatie

Bunschoten is de best presterende gemeente, burgers in Schiedam zijn het minst tevreden. Ook staan Nederweert, Oud-Beijerland en Aalburg in de top vijf van best presterende gemeenten. De gemeente Giessenlanden is blij met deze vierde plaats, maar ziet nog volop ontwikkelingsmogelijkheden op allerlei gebied. Zo is de gemeente Giessenlanden bezig met verbeteringen op het gebied van digitale dienstverlening.

Â

De cijfers zijn door de deelnemende gemeenten ingevoerd op www.waarstaatjegemeente.nl. Op deze site vindt u ook de uitgebreide onderzoeksgegevens. De complete ranglijst is te vinden op www. Binnenlandsbestuur.nl.