Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Persberichten district Alblasserwaard/Vijheerenlanden

Dordrecht, 16-03-2009

MISHANDELING IN ZWEMBAD

SLIEDRECHT Een 31-jarige inwoner van Dordrecht is zondagmiddag 15 maart aangehouden in het zwembad aan de Sportlaan. De man zou in het zwembad twee jongens hebben geslagen. Volgens de verdachte was dit naar aanleiding van een handgemeen tussen deze twee jongens en de zoon van de verdachte. De verdachte was hier zo boos over geworden dat hij de twee jongens, van 15 en 11 jaar oud, had geslagen en geschopt. Hierdoor liepen zij licht letsel op. De vader van de jongens heeft aangifte gedaan bij de politie. Allen komen uit Dordrecht. Na verhoor van de verdachte kon hij weer naar huis. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet zich later voor de rechter komen verantwoorden.

RACENDE AUTO OP DE BON

GORINCHEM De politie kreeg zondagavond 15 maart een klacht binnen over racende autos op de parkeerplaats aan de Bataafsekade. Toen de politie polshoogte gingen nemen stonden een aantal autobestuurders te kijken naar een op de parkeerplaats crossende auto. De 21-jarige automobilist uit Leerdam vertelde speciaal naar deze parkeerplaats te zijn gekomen om te crossen. Aangezien dit niet is toegestaan op de openbare weg of een voor het publiek toegankelijke plaats werd besloten om deze jongen een proces-verbaal te geven. Van de overige autocrossers was niet gezien dat zij hadden gereden waardoor zij de dans ontsprongen.

INBRAAK IN WINKEL

ALBLASSERDAM Een getuige belde in de nacht van zondag op maandag 16 maart de politie omdat hij had gezien dat de ruit van een winkel aan het Wilgenplein werd ingegooid. Deze inbraak was rond 05.10 uur gebeurd en de getuige had gezien dat een jongeman van rond de 20 jaar was weggefietst in de richting van de Korenbloemstraat. De dader was wel binnengeweest maar er is nog niet bekend wat er is meegenomen.