Gemeente Anna Paulowna

Wethouder prikt met kleuters zwerfafval van de straat

Foto met wethouder Fijko van der Laan spreekt kleuters toe.

Ja!!! Was het antwoord op de vraag van wethouder Fijko van der Laan of de kinderen hem wilde meehelpen het zwerfafval op te ruimen. Toen kon de prikactie beginnen. De wethouder opende maandagmorgen op de Spoorbuurtschool officieel de Week van Nederland Schoon. De groepen 1 en 2 van juf Daniëlle gingen gewapend met een prikstok, afvalgrijper en vuilniszakken richting de Spoorsingel om daar zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Deze actie wordt in de loop van de week gevolgd door de Zandhorst in Breezand, de Regenboog en de Meerpaal in Anna Paulowna.

Afvalgrijper

De kinderen leren in de praktijk dat het veel tijd kost om de rommel op te ruimen die een ander achteloos achterlaat. Ook leren zij het verschil tussen zwerfafval en grofvuil. Het zwerfafval ruimen de kinderen op met prikstokken en afvalgrijpers. Het grofvuil dat zij tegenkomen laten zij ophalen door de gemeente. De gemeente stelt buitendienstmedewerkers beschikbaar die prikstokken, afvalgrijpers, handschoenen en verzamelzakken uitdelen aan de kinderen.

Lespakket

De Milieudienst Kop van Noord-Holland organiseert het project zwerfafval samen met de het natuur- en milieueducatiecentrum De Groenling. De scholen krijgen ook de beschikking over lespakketten van Nederland Schoon. Het lespakket maakt de kinderen bewust van hun eigen weggooi-gedrag. Met de praktijkervaring erbij hoopt de Milieudienst dat dit tot gedragsverandering leidt.

Scholen in actie

* RKBS Spoorbuurtschool: maandag 16 maart van 9.00 tot 11.00 uur;
* OBS De Zandhorst: dinsdag 17 maart van 13.00 tot 15.00 uur;
* PCBS De Regenboog: dinsdag 17 maart van 9.00 tot 11.00 uur;
* OBS De Meerpaal: donderdag 19 en vrijdag 20 maart van 9.00 tot 11.00 uur.

Nieuws