Politie Groningen

Meerdere aanhoudingen na mishandeling Marum

Politie vraagt getuigen zich te melden

Marum, 16-03-2009 o De politie heeft deze en vorige week zes mannen aangehouden voor een ernstige mishandeling in Marum. In de vroege ochtend van Tweede Kerstdag werden in een horecagelegenheid mannen uit Groningen (21), Zuidhorn (24) en Amsterdam (21) geschopt en geslagen. De 21-jarige Groninger moest vanwege zijn verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie zet het onderzoek voort en wil nog steeds met getuigen spreken.

Bekennende verklaring

De drie slachtoffers waren met vrienden in het horecapand toen de twee 21-jarige broers met elkaar aan het dollen waren. Een van hen raakte tijdens het dollen een omstander. Die reageerde agressief waarna de mishandeling plaatsvond. Een deel van de verdachten (18 t/m 58 jaar) uit Marum, Drachten en Assen heeft een bekennende verklaring afgelegd. Drie van hen zijn voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Die heeft bepaald dat deze personen 14 dagen in bewaring gaan.

Onderzoek gaat door

De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. Om het beeld van wat er is gebeurd zo compleet mogelijk te maken, wil de politie nog steeds met getuigen spreken. Personen die informatie hebben over de mishandeling of dit hebben zien gebeuren, worden verzocht contact op te nemen. De politie in Leek is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).